Ουκρανία: Συνελήφθη Ρωσίδα που σχεδίαζε τη “δολοφονία του Ζελένσκι”

Ουκρανία: Συνελήφθη Ρωσίδα που σχεδίαζε τη “δολοφονία του Ζελένσκι”
Ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι AP

Τη σύλληψη μιας γυναίκας από τη Ρωσία, που παρείχε πληροφορίες και προετοίμαζε σύμφωνα με το Κίεβο σχέδιο δολοφονίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την επίσκεψή του στο Μικολάιβ, ανακοίνωσε η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας.

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι συνέλαβε Ρωσίδα πληροφοριοδότρια που σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον περασμένο μήνα.

Η φερόμενη ως πληροφοριοδότρια «προετοίμαζε μια ρωσική αεροπορική επιδρομή στην περιοχή του Μικολάιβ κατά την επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας», ανέφερε η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU).

Η γυναίκα «μάζευε πληροφορίες» σχετικά με την «τις ώρες, τις τοποθεσίες και τις κατά προσέγγιση διαδρομές» της επίσκεψης του Ζελένσκι στο Μικολάιβ στα τέλη Ιουλίου.

Με βάση τις πληροφορίες, μια «μαζική» ρωσική αεροπορική επιδρομή θα είχε δολοφονήσει τον Ζελένσκι, ανέφερε η SBU.

Σύμφωνα με την SBU, η γυναίκα συνελήφθη τη στιγμή που έδινε πληροφορίες στους Ρώσους, με την υπηρεσία ασφαλείας, όπως γράφει το Politico, να αυξάνει τα μέτρα προστασίας του Ουκρανού προέδρου, μετά την αποκάλυψη της δραστηριότητάς της.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, μπορεί να αντιμετωπίσει την κατηγορία της μη εξουσιοδοτημένης διάδοσης πληροφοριών σχετικά με τις κινήσεις όπλων και στρατευμάτων. Αν καταδικαστεί, θα μπορούσε να εκτίσει έως και 12 χρόνια φυλάκιση.

Η πληροφοριοδότρια, η οποία δεν κατονομάζεται, είχε εργαστεί στο παρελθόν ως πωλήτρια σε στρατιωτικό κατάστημα και ζούσε στην πόλη Ochakov, στη νότια Ουκρανία.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει άμεση δημόσια αντίδραση από το Κρεμλίνο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα