Ουκρανία: Ανέλαβε την ευθύνη για πλήγματα στην Κριμαία

Βομβαρδισμοί στην Κριμαία
Βομβαρδισμοί στην Κριμαία AP

Ο αρχιστράτηγος του ουκρανικού στρατού, Βαλέρι Ζαλούζνι έκανε λόγο για απειλή χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία που ενδέχεται να οδηγήσουν σε έναν "περιορισμένο πυρηνικό πόλεμο".

Ο ανώτερος στρατιωτικός διοικητής της Ουκρανίας ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για μια σειρά πλήγματα στις στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις που έχει η Ρωσία στην προσαρτηθείσα χερσόνησο της Κριμαίας, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορικής βάση στην πόλη Σάκι που καταστράφηκε ολοσχερώς τον περασμένο μήνα.

Η Ουκρανία μέχρι ώρα υπαινίσσονταν την εμπλοκή της.

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, ο Βαλέρι Ζαλούζνι, αρχιστράτηγος του ουκρανικού στρατού, είπε ότι τα πλήγματα προκλήθηκαν από πυραύλους ή ρουκέτες, χωρίς να προβεί σε λεπτομέρειες. Δέκα στρατιωτικά αεροσκάφη καταστράφηκαν από τα πλήγματα αυτά.

Στο άρθρο του, το οποίο συνυπογράφει ο βουλευτής Μιχαήλο Ζαμπρόντσκιι, ο Ζαλούζνι λέει ότι η απειλή της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα «δεν μπορεί να αγνοηθεί» και ένα τέτοιου είδους πλήγμα θα μπορούσε να προκαλέσει έναν περιορισμένο πυρηνικό πόλεμο.

«Εδώ υπάρχει άμεση απειλή χρήσης, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, τακτικών πυρηνικών όπλων από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις» γράφει Ζαλόυζνι στο άρθρο του.

«Είναι επίσης αδύνατο να αποκλεισθεί εντελώς το ενδεχόμενο της άμεσης εμπλοκής των ηγετικών χωρών του κόσμου σε μια «περιορισμένη πυρηνική σύγκρουση, στην οποία η προοπτική ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου είναι ήδη άμεσα ορατή», δήλωσε ο Ζαλούζνι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Ουκρανία, Ρωσία
SHARE:

24Media Network