Ουκρανία: Μετάλλιο τιμής σε σκύλο που “μυρίζει” ναρκοπέδια – Εντόπισε πάνω από 200 εκρηκτικά

Ουκρανία: Μετάλλιο τιμής σε σκύλο που “μυρίζει” ναρκοπέδια – Εντόπισε πάνω από 200 εκρηκτικά
Ο Πατρόν ap

Ο Πατρόν, ένα Τζακ Ράσελ δυόμισι ετών έχει εντοπίσει περισσότερα από 200 εκρηκτικά στην πόλη Τσερνίχιβ. Βραβεύτηκε από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μετάλλιο για τις υπηρεσίες του στη χώρα έλαβε ένας σκύλος που ανιχνεύει ναρκοπέδια και εντόπισε περισσότερα από 200 εκρηκτικά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Πατρόν, ένα δυόμισι ετών Τζακ Ράσελ, έλαβε το βραβείο από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε τελετή στο Κίεβο.

Το σκυλάκι, το όνομα του οποίου σημαίνει «πυρομαχικά» στα ουκρανικά, μυρίζει ρωσικές νάρκες και εκρηκτικά στη βορειοανατολική πόλη Τσερνίχιβ και είναι πλέον η μασκότ της κρατικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης της χώρας.

Έχει γίνει εθνικό σύμβολο της αντίστασης της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας, και εμφανίζεται τακτικά σε βίντεο στα επίσημα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι απένειμε στον Πατρόν και τον ιδιοκτήτη του, Μιχαήλ Ιλίεφ, τα βραβεία τους σε συνέντευξη Τύπου, μαζί με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ο οποίος πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στη χώρα την Κυριακή.

Όταν μάλιστα ο Πατρόν έπαιρνε το βραβείο του, ο Τριντό χτύπησε τις τσέπες του, σαν να έψαχνε λιχουδιές για σκύλους.

«Σήμερα, θέλω να βραβεύσω εκείνους τους Ουκρανούς ήρωες που ήδη καθαρίζουν τη γη μας από τις νάρκες», είπε ο Ζελένσκι σε δήλωσή του μετά την τελετή. «Και μαζί με τους ήρωές μας, ένας υπέροχος μικρός σκαπανέας – ο Πατρόν – που βοηθά όχι μόνο στην εξουδετέρωση εκρηκτικών, αλλά και στο να διδάξει στα παιδιά μας τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας σε περιοχές όπου υπάρχει απειλή για νάρκες».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα