Ουκρανία: Νέα επίθεση στο Κίεβο – “Ρίχνουν πυραύλους σε άμαχους”

Ουκρανία: Νέα επίθεση στο Κίεβο – “Ρίχνουν πυραύλους σε άμαχους”
Κίεβο AP Photo/Andrew Kravchenko

Νέα ρωσική επίθεση στο Κίεβο καταγγέλει η Ουκρανία. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εκρήξεις σε κατοικημένα κτίρια ενώ οι δήμαρχος του Λβιβ δήλωσε πως μέρος της πόλης έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

Συναγερμός αεροπορικής επιδρομής σήμανε στο Κίεβο καθώς ρωσικές δυνάμεις φαίνεται πως βομβάρδισαν την ουκρανική πρωτεύουσα, την ώρα που ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι απηύθυνε βιντεοσκοπημένη ομιλία κατά του πολέμου στην παγκόσμια σύνοδο.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εκρήξεις και σύννεφα καπνού που σκεπάζουν την πόλη ενώ ο δήμαρχος στη συνοικία Πετσέρκ ανέφερε πως δύο κτίρια έχουν μέχρι στιγμής πληγεί.

Ο επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας από το 2020Επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας από το 2020, Andriy Yermak, έγραψε στο Twitter πως “η Ρωσία απαντά στην ισχυρή ομιλία του Ζελένσκι με νέα πυραυλική επίθεση. Πιστεύει κανείς σοβαρά ότι το Κρεμλίνο θέλει πραγματικά την ειρήνη; Θέλει υπακοή. Αλλά στο τέλος της ημέρας οι τρομοκράτες χάνουν”.

Οι εκρήξεις ακούστηκαν σε Λβιβ και Χάρκοβο

“Οι εκρήξεις ακούστηκαν μέχρι το Λβιβ και μέρος της πόλης έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα” ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης, Andriy Sadovy, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κάλεσε τους πολίτες να μείνουν στα καταφύγια.

Σε αντίστοιχη δήλωση προχώρησε και ο κυβερνήτης του Χάρκοβο, Oleh Synyehubov, ο οποίος έγραψε στο Telegram, “Οι κατακτητές χτυπούν το Χάρκοβο! Όλοι παραμένουν στα καταφύγια!”. Ο Synyehubov υποστήριξε ότι η ρωσική πυραυλική επίθεση στόχευσε ενεργειακές υποδομές ενώ δήλωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για θύματα.

Κουλέμπα: Οι ρωσικοί πύραυλοι σκοτώνουν ανθρώπους

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmyto Kuleba, σχολίασε σε ανάρτησή του στο Twitter, ότι

οι ρωσικοί πύραυλοι σκοτώνουν ανθρώπους και καταστρέφουν υποδομές σε όλη την Ουκρανία αυτή τη στιγμή. Αυτό έχει να πει η Ρωσία για το θέμα των ειρηνευτικών συνομιλιών. Σταματήστε να προτείνετε στην Ουκρανία να δεχτεί τα ρωσικά τελεσίγραφα! Αυτή η τρομοκρατία μπορεί να σταματήσει μόνο με τη δύναμη των όπλων & των αρχών μας”.

Όπως αναφέρει το BBC, πρόκειται για την πρώτη τέτοιου είδους επίθεση της Ρωσίας, μετά την επίσημη απόσυρση των στρατευμάτων της από τη Χερσώνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα