Ουκρανία: Οι αρχές καταστρέφουν 37.000 μπουκάλια νοθευμένης βότκας

Ουκρανία: Οι αρχές καταστρέφουν 37.000 μπουκάλια νοθευμένης βότκας
Αλκοόλ 123RF

Το πρόβλημα της κατανάλωσης λαθραίου αλκοόλ προσπαθεί να αντιμετωπίσει με θεαματικές ενέργειες η κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Οι ουκρανικές αρχές ξεκίνησαν την Τετάρτη την καταστροφή 37.000 μπουκαλιών νοθευμένης βότκας, ένα εθνικό «ρεκόρ» σε μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης, όπου η κατανάλωση λαθραίου αλκοόλ προκαλεί συχνά θανάτους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντενίς Μαλιούσκα ξεκίνησε την επιχείρηση αυτή στην πόλη Βίνικι, στη δυτική επαρχία Λβίβ, όπου αυτά τα μπουκάλια, που περιέχουν συνολικά 14 τόνους αλκοόλ, έχουν αποθηκευτεί μετά την κατάσχεσή τους από το 2014.

«Είναι δύσκολο να πούμε τι υπάρχει εκεί μέσα, αλλά η κατανάλωση αυστηρά δεν συνίσταται», δήλωσε ο υπουργός. «Αυτό το νοθευμένο αλκοόλ αποτελεί τεράστια απειλή για την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων».

Μπροστά στα μέσα ενημέρωσης, το περιεχόμενο των μπουκαλιών χύθηκε σε πλαστικά δοχεία και προστέθηκε μπλε χρωστική για να αποκλειστεί οποιαδήποτε παράνομη μεταπώληση του ποτού. Η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα, μετά την οποία το υγρό θα χυθεί σε σωλήνες σε ένα μυστικό μέρος, σύμφωνα με τον υπουργό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα