Ουκρανία: Συνέλαβαν άνδρα με εκρηκτικά. Υποψίες για ‘χτύπημα’ στο Euro της Γαλλίας

default image

Τα διεθνή ΜΜΕ εικάζουν πως ο άνδρας που κρατείτε από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας, ίσως ετοίμαζε χτύπημα στο Euro της Γαλλίας που ξεκινά σε λίγες μέρες, θέλοντας να σκορπίσει τρόμο και χάος στα γήπεδα της μεγάλης ποδοσφαιρικής γιορτής

Ένας Γάλλος συνελήφθη στα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας έχοντας μαζί του ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές των διεθνών ΜΜΕ. Ο άνδρας φέρεται να είχε μαζί στο αυτοκίνητό του 100 κιλά εκρηκτικής ύλης, εκτοξευτήρες ρουκετών και πολλά καλάσνικοφ και στόχος του ήταν να περάσει όλο αυτό το οπλικό απόθεμα στη Γαλλία αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι Μ6.

Η σύλληψη επιβεβαιώνεται  και από το RIO Novorti που επικαλείται πληροφορίες από τη συνοριακή υπηρεσία της Ουκρανίας. ¨Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτό που συνέβη αλλά η υπηρεσία ασφαλείας είναι αρμόδια για το θέμα” είπε η υπεύθυνη τύπου, με την υπηρεσία ασφαλείας να αρνείται να σχολιάσει.

Σύμφωνα με το γαλλικό DNA, ο άνδρας συνελήφθη στις 21 Μαϊου και εξακολουθεί να κρατείται από τις Ουκρανικές αρχές. Το ίδιο ειδησεογραφικό δίκτυο αναφέρει πως ο άνδρας πιθανόν να προσπαθούσε να μαζέψει και άλλα όπλα.

Ο ιστότοπος 20minutes.fr περιγράφει το δράστη ως έναν 25χρονο άνδρα με καταγωγή από τη βορειοανατολική Λωραίνη, που μέχρι τώρα ήταν άγνωστος στις γαλλικές αρχές. Το κανάλι Μ6 ναφέρει επίσης ότι σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και άλλα εκρηκτικά καθώς και ένα μπλουζάκι με σύμβολα ακροδεξιάς ομάδας.

Το γαλλικό υπουργείο των Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι την υπόθεση αυτή χειρίζονται δικαστικοί, ενώ η συνοριακή αστυνομία της Πολωνίας, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι ευρωπαϊκές αρχές ασφάλειας βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής, μετά τις αιματηρές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι, που στοίχισαν τη ζωή 130 ανθρώπων, αλλά και τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών τον Μάρτιο, με συνέπεια το θάνατο 32 ανθρώπων.

Την περασμένη Τρίτη, οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τους υπηκόους τους για το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων στην Ευρώπη, με τους πιθανούς στόχους να συμπεριλαμβάνουν την ποδοσφαιρική διοργάνωση UEFA Euro 2016 στη Γαλλία, με τους αγώνες ν’ αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα