Ουκρανία: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Υπάρχουν θύματα

Ουκρανία: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Υπάρχουν θύματα
Φωτογραφία αρχείου AP

Αεροσκάφος τύπου Αντόνοφ ΑΝ-26 φέρεται να έπεσε στη νότια Ουκρανία το Παρασκευή. Υπάρχουν θύματα σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ AN-26 συνετρίβη κατά τη διάρκεια «τεχνικής πτήσης» στη νότια Ουκρανία την Παρασκευή και υπάρχουν θύματα, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Είναι άγνωστο πόσοι επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Οι λεπτομέρειες για το συμβάν, στην περιφέρεια Ζαπορίζια, τελούν ακόμη υπό επαλήθευση.

Επιπλέον, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι επλήγησαν 58 στρατιωτικοί στόχοι στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανάμεσά τους θέσεις όπου ήταν συγκεντρωμένοι στρατιωτικοί, αποθηκεύονταν καύσιμα ή στρατιωτικός εξοπλισμός.

Το υπουργείο ανέφερε πως έπληξε επίσης τρεις στόχους με πυραύλους υψηλής ακρίβειας, ανάμεσά τους σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 και χώρο όπου ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί ουκρανοί στρατιωτικοί με τον εξοπλισμό τους.

Η Ρωσία σχεδιάζει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς και της νότιας Ουκρανίας

Η Ρωσία σχεδιάζει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς και της νότιας Ουκρανίας στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της στρατιωτικής επιχείρησης, δήλωσε σήμερα ο υποδιοικητής της κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν χερσαίο διάδρομο μεταξύ της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014, και του Ντονμπάς.

Ρωσία: Έπληξε 58 στόχους κατά τη διάρκεια της νύχτας

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι επλήγησαν 58 στρατιωτικοί στόχοι στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανάμεσά τους θέσεις όπου ήταν συγκεντρωμένοι στρατιωτικοί, αποθηκεύονταν καύσιμα ή στρατιωτικός εξοπλισμός.

Το υπουργείο ανέφερε πως έπληξε επίσης τρεις στόχους με πυραύλους υψηλής ακρίβειας, ανάμεσά τους σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 και χώρο όπου ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί ουκρανοί στρατιωτικοί με τον εξοπλισμό τους.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τονίζει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές με ανεξάρτητο τρόπο.

Ο Λιθουανός πρόεδρος ζητά περισσότερα στρατεύματα του ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αυξήσει την ανάπτυξη στρατευμάτων του στη Λιθουανία και σε άλλες περιοχές στην ανατολική πτέρυγα της Ευρώπης, ύστερα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε ο Λιθουανός πρόεδρος στην υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Βίλνιους σήμερα.

Το τάγμα Ενισχυμένης Προωθημένης Παρουσίας του ΝΑΤΟ θα πρέπει να αλλάξει ώστε να έχει «τουλάχιστον» το μέγεθος μιας ταξιαρχίας, ενώ θα πρέπει να βελτιωθεί η αντιαεροπορική άμυνα, ανέφερε σε ανακοίνωση ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα