Ουκρανία: Βαραίνει επικίνδυνα η ατμόσφαιρα, ρωσικός στρατός στα ανατολικά σύνορα

Ουκρανία: Βαραίνει επικίνδυνα η ατμόσφαιρα, ρωσικός στρατός στα ανατολικά σύνορα
Ουκρανοί στρατιωτικοί AP

Η κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία συνεχίζεται. Οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις στα ρωσοουκρανικά σύνορα.

Η ανάπτυξη πολύ ισχυρής δύναμης του ρωσικού στρατού στα σύνορα με την Ουκρανία και ιδιαίτερα κοντά στην περιοχή Ντονμπάς έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στο ΝΑΤΟ.

Εκπρόσωπος της συμμαχίας έλεγε σήμερα στο Reuters ότι “η Μόσχα με τις κινήσεις της υπονομεύει τις ειρηνευτικές προσπάθειες στην ανατολική Ουκρανία” αναφερόμενος στις παραβιάσεις της εκεχειρίας που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2020.

Για την ένταση στην Ουκρανία συζήτησαν τα μέλη της συμμαχίας σε επίπεδο πρεσβευτών.

Από την πλευρά του ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι οποιαδήποτε προσπάθεια να αρχίσει εκ νέου στρατιωτική σύγκρουση στην περιοχή, θα προκαλέσει την καταστροφή της Ουκρανίας.

Σε κάθε περίπτωση η Ρωσία ξεκαθάρισε ότι οι κινήσεις της, εφόσον γίνονται εντός της ρωσικής επικράτειας “δεν αφορούν κανέναν” ούτε και συνιστούν απειλή για κανέναν.

Η Μόσχα πάντως κατηγορείται ότι αυτοί που παραβίασαν συστηματικά την εκεχειρία δεν είναι άλλοι από τους από τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα