Ουτρέχτη: Συνελήφθη ο 37χρονος Τούρκος δράστης

Ουτρέχτη: Συνελήφθη ο 37χρονος Τούρκος δράστης
Ουτρέχτη: Συνελήφθη ο 37χρονος Τούρκος δράστης

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, τα κίνητρά του δεν έχουν αποσαφηνιστεί, θα μπορούσαν να είναι "οικογενειακοί λόγοι". Συνελήφθη και δεύτερο άτομο, που εκτιμάται ότι εμπλέκεται στην επίθεση.

Η αστυνομία της Ολλανδίας γνωστοποίησε ότι λίγο μετά τις 18.00 συνελήφθη ο 37χρονος Gokman Tanis, τουρκικής καταγωγής που φέρεται να είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο τραμ της Ουτρέχτης (κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι εννέα).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αρχηγός της αστυνομίας Rob van Bree ενημέρωσε τους δημοσιογράφους πως ο βασικός ύποπτος είναι στα χέρια των Αρχών, δεν έδωσε, όμως, καμία περαιτέρω πληροφορία. Λίγες ώρες αργότερα, οι αρχές έκαναν γνωστό ότι συνελήφθη και δεύτερος άνδρας, που εκτιμάται ότι εμπλέκεται στο περιστατικό, χωρίς να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Ο 37χρονος Τούρκος συνελήφθη στη οδό Oudenoord της Ουτρέχτης, κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε το πιθανό όχημα διαφυγής του, ένα κόκκινο Renault Clio.

Εικόνες από τη σύλληψη του δράστη:

Twitter / maxuitutrecht

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, τα κίνητρά του δεν έχουν αποσαφηνιστεί, θα μπορούσαν να είναι “οικογενειακοί λόγοι”. Ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Pieter-Jaap Aalbersberg, τόνισε ωστόσο πως η επίθεση «φαίνεται να έχει τρομοκρατικά κίνητρα».

Ο πατέρας του 37χρονου, Mehmet Tanis, ο οποίος διαμένει στην Τουρκία, δήλωσε πως το παιδί του πρέπει να τιμωρηθεί αν ευθύνεται για τον φονική επίθεση. Μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Demiroren, ο πατέρας του 37χρονου τόνισε πως δεν έχουν μιλήσει εδώ και 11 χρόνια. «Αν το έκανε, πρέπει να πληρώσει το τίμημα», τόνισε.

Twitter / maxuitutrecht

 
Twitter / maxuitutrecht

Ρούτε: Άγνωστο το κίνητρο

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αργά το απόγευμα της Δευτέρας επεσήμανε ότι τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχει διευκρινιστεί. “Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και φήμες. Ήταν επίθεση στην καρδιά της χώρας”, είπε.

Την Τρίτη οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στα κυβερνητικά κτίρια στη μνήμη των θυμάτων ενώ όπως τόνισε ο πρωθυπουργός οι εκλογές στη χώρα θα γίνουν κανονικά την Τετάρτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα