Πακιστάν: Τουλάχιστον 40 νεκροί από βομβιστική επίθεση σε πολιτική συγκέντρωση

Πακιστάν: Τουλάχιστον 40 νεκροί από βομβιστική επίθεση σε πολιτική συγκέντρωση
Βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν (Foto Rescue 1122 Head Quarters vía AP)

Έκρηξη σημειώθηκε σε πολιτική συγκέντρωση στο Πακιστάν με αποτέλεσμα τουλάχιστον 40 άνθρωποι να σκοτωθούν και περισσότεροι από 140 να τραυματιστούν. Δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα τα αίτια της επίθεσης.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε συγκέντρωση υποστηρικτών ενός κληρικού και πολιτικού ηγέτη στη βορειοδυτική περιοχή Bajur του Πακιστάν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 40 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περισσότεροι από 140 να τραυματιστούν.

Η βομβιστική επίθεση είχε, σύμφωνα με την αστυνομία, στόχο το συνέδριο του κόμματος Jamiat Ulema Islam που λάμβανε χώρα στα περίχωρα του Khar, της πρωτεύουσας της περιοχής Bajur.

Ορισμένοι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο κεντρικό νοσοκομείο της πόλης σε κρίσιμη κατάσταση και ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν στον τόπο της επίθεσης βρισκόταν ο ηγέτης του κόμματος Μαουλάνα Φαζλούρ Ρεχμάν, ο οποίος θεωρείται κληρικός υπέρ των Ταλιμπάν και το πολιτικό του κόμμα είναι μέρος της κυβέρνησης συνασπισμού στο Ισλαμαμπάντ.

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Σημειώνεται ότι το Πακιστάν βρίσκεται αντιμέτωπο με μία αναζωπύρωση των επιθέσεων ισλαμιστών ενόπλων από την προηγούμενη χρονιά, όταν κατέρρευσε μία συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ των Πακιστανών Ταλιμπάν (Tehreek-e-Taliban Pakistan -TTP) και του Ισλαμαμπάντ.

Η οργάνωση TTP υποστηρίζει ότι είναι έμμεσα συνδεδεμένη με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα