Παλαιστίνη: Μπλόκο του Ισραήλ σε εμβόλια για τη Λωρίδα της Γάζας

Παλαιστίνη: Μπλόκο του Ισραήλ σε εμβόλια για τη Λωρίδα της Γάζας
Κάτοικοι στην Παλαιστίνη AP

Καταγγελία της Παλαιστινιακής Αρχής για μπλοκάρισμα από το Ισραήλ εμβολίων που προορίζονταν για τους υγειονομικούς στη Γάζα.

Παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι εμβόλια κατά του κορονοϊού θα φτάσουν και στην Παλαιστίνη για να εμβολιαστούν πρώτα οι υγειονομικοί, φαίνεται ότι το Ισραήλ εξακολουθεί να βάζει εμπόδια.

Οπως καταγγέλει η Παλαιστινιακή Αρχή, οι υπηρεσίες του Ισραήλ έχουν μπλοκάρει την αποστολή 2000 εμβολίων στην Λωρίδα της Γάζας τα οποίο προορίζονταν για τον εμβολιασμό των υγειονομικών της περιοχής.

Η Αρχή εδρεύει στη Δυτική Οχθη και δεν μπορεί να έχει απευθείας πρόσβαση στην Λωρίδα της Γάζας έτσι ώστε να δράσει άμεσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της.

Από την πλευρά τους οι ισραηλινές υπηρεσίες διέψευσαν την πληροφορία ότι έχουν μπλοκάρει αποστολή εμβολίων στη Γάζα αλλά συμπλήρωναν ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας δεν έχει πάρει ακόμη σχετική απόφαση. Διέψευσαν, κοντολογίς, επιβεβαιώνοντας.

Το Ισραήλ δέχθηκε πολλές επικρίσεις όλες τις προηγούμενες ημέρες για το γεγονός ότι μπλοκάρει την αποστολή εμβολίων στα παλαιστινιακά εδάφη την ίδια ώρα που στην επικράτειά του ο εμβολιασμός όχι μόνο συνεχίζεται απρόσκοπτα αλλά γίνεται και με ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα