Παλαιστίνη: Ο Σάεμπ Ερεκάτ μολύνθηκε από τον κορονοϊό

Παλαιστίνη: Ο Σάεμπ Ερεκάτ μολύνθηκε από τον κορονοϊό
Ο Σάεμπ Ερεκάτ AP

Ανησυχία προκάλεσε στην Παλαιστίνη ότι ο Σάεμπ Ερεκατ διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Εχει σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστινίων Σάεμπ Ερεκάτ, που έχει χρόνια πνευμονική πάθηση, διαγνώστηκε πως μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ).

Ο Ερεκάτ, από τις γνωστότερες παλαιστινιακές μορφές στο εξωτερικό, «έχει μολυνθεί» από τον κορονοϊό, ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η ΟΑΠ, διευκρινίζοντας ότι ο πολιτικός ακύρωσε όλες τις συναντήσεις που προγραμμάτιζε να κάνει μετά τη διάγνωση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ερεκάτ, 65 ετών, που πάσχει από πνευμονική ίνωση, υποβλήθηκε το 2017 σε μεταμόσχευση πνεύμονα σε αμερικανικό νοσοκομείο προτού συνεχίσει την πολιτική του δραστηριότητα.

Γενικός Γραμματέας της ΟΑΠ, στενός συνεργάτης του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ο Ερεκάτ έχει συμμετάσχει σε πολλές διαπραγματευτικές προσπάθειες για την επίλυση της ισραηλινοπαλαιστινιακής διένεξης. Τις τελευταίες εβδομάδες, έκανε σειρά δηλώσεων εναντίον της εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και χωρών του Κόλπου χωρίς να έχει εκπληρωθεί η προϋπόθεση της ειρήνης.

Την περασμένη εβδομάδα ο Σάλεχ αλ Αρούρι, δεύτερος τη τάξει στη Χαμάς, το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα που ασκεί την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, διαγνώστηκε επίσης ότι έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό και τέθηκε σε απομόνωση.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα