Παναγία Παρισίων: Συγκλονιστικές μαρτυρίες Ελλήνων του Παρισιού – “Ο κόσμος έκλαιγε και προσευχόταν”

Παναγία Παρισίων: Συγκλονιστικές μαρτυρίες Ελλήνων του Παρισιού – “Ο κόσμος έκλαιγε και προσευχόταν”
Στις φλόγες η Παναγία των Παρισίων AP

"Ήταν αυθόρμητη η αντίδραση να κατέβουν και να δουν τι γίνεται στο ναό" δήλωσε μια κάτοικος που βρέθηκε έξω από τον καθεδρικό ναό την ώρα της πυρκαγιάς. "Έχει μείνει μόνο ο σκελετός" ανέφερε Ελληνίδα ανταποκρίτρια.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες μιλούν για ατύχημα σε σχέση με την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στην Παναγία των Παρισίων, δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Πρωινό Τανγκό” των Αντώνη Φουρλή και Στέλλας Γκαντώνα η ανταποκρίτρια του Open και του ΡΙΚ στη Γαλλία, Θωμαϊς Παπαϊωάννου.

Πρόσθεσε ότι όλο το βράδυ έγιναν ανακρίσεις στους εργάτες που δούλευαν εκεί και αυτή την ώρα αναμένεται να γίνει σύσκεψη για τη στατικότητα του κτιρίου. Όπως είπε η πύλη και το πίσω μέρος του ναού διασώθηκε ενώ η στέγη και το βέλος κατέρρευσε. “Έχει μείνει μόνο ο σκελετός” δήλωσε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι σώθηκαν τα σημαντικότερα έργα στο εσωτερικό του ναού.

Μια άλλη Ελληνίδα κάτοικος του Παρισιού, η Ελευθερία Κωνσταντίνου, περιέγραψε στην εκπομπή τα όσα διαδραματίστηκαν έξω από τον καθεδρικό ναό του Παρισιού: «Βρέθηκα στο σημείο δέκα λεπτά αφότου ξέσπασε η φωτιά. Ήταν μεγάλο το σοκ. Όσο περνούσε η ώρα μαζευόταν συνεχώς κόσμος και είχε σταματήσει η κυκλοφορία στο σημείο. Άλλοι έκλαιγαν, άλλοι προσεύχονταν. Δεν το πιστεύανε. Ήταν αυθόρμητη η αντίδραση να κατέβουν και να δουν τι γίνεται στο ναό».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα