Πανηγυρικός Τραμπ: ISIS τέλος – Πήραμε το 100% των εδαφών στη Συρία

Πανηγυρικός Τραμπ: ISIS τέλος – Πήραμε το 100% των εδαφών στη Συρία
Ο πρόεδρος Τραμπ στον Λευκό Οίκο AP

"Μόλις το καταλάβαμε, ξέρετε, ακούγατε συνέχεια ότι είναι 90% (σ.σ. τα εδάφη που έχουν ανακαταληφθεί), 92%, το χαλιφάτο στη Συρία. Τώρα είναι το 100% που έχουμε ανακαταλάβει, το 100% του χαλιφάτου", είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε Αμερικανούς στρατιώτες στην Αλάσκα ότι οι δυνάμεις που στηρίζονται από τις ΗΠΑ ανακατέλαβαν το 100% των εδαφών που είχε υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Η διαβεβαίωση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη δήλωση που έκανε νωρίτερα ο διοικητής των αραβοκουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ο οποίος είπε ότι οι άνδρες του θα χρειαστούν άλλη μία εβδομάδα για να καταλάβουν τον τελευταίο θύλακα του ΙΚ στην ανατολική Συρία.

“Μόλις το καταλάβαμε, ξέρετε, ακούγατε συνέχεια ότι είναι 90% (σ.σ. τα εδάφη που έχουν ανακαταληφθεί), 92%, το χαλιφάτο στη Συρία. Τώρα είναι το 100% που έχουμε ανακαταλάβει, το 100% του χαλιφάτου”, είπε στους στρατιώτες της βάσης Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον, όπου έκανε στάση για ανεφοδιασμό το προεδρικό αεροσκάφος.

Νωρίτερα, ο διοικητής των SDF Μαζλούμ Κομπάνι είπε ότι η “τελική νίκη” επί του ΙΚ αναμένεται να επιτευχθεί σε μία εβδομάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα