Πάνω από 5.000 ο αριθμός των θυμάτων στο Νεπάλ

Πάνω από 5.000 ο αριθμός των θυμάτων στο Νεπάλ

Νέος απολογισμός κάνει λόγο για πάνω από 5.000 νεκρούς στο Νεπάλ. Γνωστό έγινε σήμερα πως αγνοούνται 250 άτομα μετά από χιονοστιβάδα σε περιοχή για πεζοπορία

O σεισμός που σημειώθηκε το Σάββατο στο Νεπάλ προκάλεσε το θάνατο 5.057 ανθρώπων, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι είναι τραυματίες, διευκρίνισε ο υπεύθυνος του υπουργείου για τη διαχείριση καταστροφών Ραμεσουόρ Ντανγκάλ.Εξάλλου από τον περιφερειακό κυβερνήτη Ουντάβ Μπαταράι έγινε σήμερα γνωστό πως έως 250 άνθρωποι αγνοούνται από χιονοστιβάδα που έπληξε ένα χωριό στην περιφέρεια Ράσουα, μια δημοφιλή περιοχή πεζοπορίας βόρεια της πρωτεύουσας Κατμαντού.

Ξένοι τουρίστες ενδέχεται να βρίσκονται μεταξύ των αγνοουμένων από τη χιονοστιβάδα, η οποία έπληξε το χωριό Γκονταταμπέλα. Ο ισχυρός σεισμός των 7,9 βαθμών του περασμένου Σαββάτου έχει προκαλέσει πολλές χιονοστιβάδες στο Νεπάλ.

"Η περιοχή αυτή είναι ένα φυσικό πάρκο το οποίο επισκέπτονται πολλοί τουρίστες. Προσπαθούμε να τους διασώσουμε, όμως η κακοκαιρία και οι βροχοπτώσεις εμποδίζουν τις προσπάθειες", δήλωσε ο Μπαταράι.

Πηγή ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φόβους για 10.000 νεκρούς εκφράζει ο πρωθυπουργός του Νεπάλ

Ξεπέρασαν τους 4.300 οι νεκροί από το φονικό σεισμό στο Νεπάλ

Τα βίντεο του τρόμου : Η στιγμή του φονικού σεισμού στο Νεπάλ

Βίντεο - ντοκουμέντο : Η στιγμή που η χιονοστιβάδα πλακώνει τους ορειβάτες στο Έβερεστ μετά τον σεισμό στο Νεπάλ

Νεπάλ - Βίντεο ντοκουμέντο από τουρίστες

Νεπάλ Βουλή - ξύλο

SHARE: