Πάπας Φραγκίσκος: Να μη χρησιμοποιείται η λέξη 'μητέρα' για να περιγράψει μια βόμβα

Πάπας Φραγκίσκος: Να μη χρησιμοποιείται η λέξη 'μητέρα' για να περιγράψει μια βόμβα

Η ονομασία "μητέρα όλων των βομβών" χρησιμοποιήθηκε επανειλημμένα στις επίσημες ενημερώσεις των ΗΠΑ για τη βόμβα MOAB. «Ντράπηκα όταν άκουσα το όνομα» τόνισε ο πάπας

Ο πάπας Φραγκίσκος επέκρινε Αμερικανούς στρατιωτικούς για το όνομα που έχουν δώσει στη βόμβα MOAB (Massive Ordinance Air Blast), αποκαλώντας την «μητέρα όλων των βομβών», με τον προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας να τονίζει πως η λέξη «μητέρα» δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως αναφορά σε ένα θανατηφόρο όπλο.

Τον περασμένο μήνα, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά στο Αφγανιστάν την MOAB, που αποτελεί την ισχυρότερη μη πυρηνική βόμβα, η ισχύς της οποίας ισοδυναμεί με περίπου 11 τόνους ΤΝΤ, πλήττοντας ένα σύστημα υπόγειων στοών του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή Ατσίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ.

Η ονομασία «μητέρα όλων των βομβών» χρησιμοποιήθηκε επανειλημμένα στις επίσημες ενημερώσεις και στις αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

«Ντράπηκα όταν άκουσα το όνομα», τόνισε χθες ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας σε ένα κοινό φοιτητών.

«Μια μητέρα δίνει ζωή και αυτή σπέρνει τον θάνατο και αποκαλούμε αυτή την βόμβα μητέρα. Τι συμβαίνει;», αναρωτήθηκε.

Ο πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να υποδεχθεί την 24η Μαΐου στο Βατικανό τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με τους δύο άνδρες να έχουν εκφράσει ανοικτά κατά το παρελθόν τις βαθιές διαφωνίες τους σε σειρά θεμάτων, όπως το μεταναστευτικό και την κλιματική αλλαγή.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτογραφία: AP Photo/Andrew Medichini)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Bίντεο Ντοκουμέντο: Η στιγμή που η "Μητέρα όλων των βομβών" πλήττει το Αφγανιστάν

ΙΚ: Ούτε μία απώλεια από την 'Μητέρα όλων των βομβών'

Αφγανιστάν: Στους 90 οι νεκροί από τη 'Μητέρα όλων των βομβών'

SHARE:

24Media Network