Παραγουάη: Με δάγκειο πυρετό διαγνώστηκε ο πρόεδρος της χώρας

Παραγουάη: Με δάγκειο πυρετό διαγνώστηκε ο πρόεδρος της χώρας
O Μάριο Μπενίτες AP

Ο Μάριο Αμντο Μπενίτες αναγκάστηκε να διακόψει περιοδεία του αφού διαγνώστηκε με δάγκειο πυρετό.

Ο πρόεδρος της Παραγουάης Μάριο Άμπντο Μπενίτες είναι πλέον ένας ακόμη από τους ασθενείς που μολύνθηκαν από την επιδημία δάγκειου πυρετού η οποία εξαπλώνεται στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Χούλιο Ματσολένι.

Ο 48χρονος αρχηγός του κράτους αισθάνθηκε αδιαθεσία και διέκοψε μια περιοδεία του στο εσωτερικό της χώρας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο C9N. “Έχουμε πλέον τα αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος τα οποία πρακτικά επιβεβαιώνουν ότι ο πρόεδρος έχει δάγκειο πυρετό”, είπε ο Ματσολένι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο Άμπντο βρίσκεται σε «πολύ καλή κατάσταση», διαβεβαίωσε ο υπουργός. Θα τελεί υπό ιατρική παρακολούθηση για 48 ώρες και κατόπιν θα συνεχίσει κανονικά την άσκηση των καθηκόντων του, πρόσθεσε ο Ματσολένι. Ο πρόεδρος είχε μεταδοθεί νωρίτερα πως είχε εμφανίσει τα συμπτώματα της μόλυνσης από τον δάγκειο πυρετό, ιδίως πυρετό και έντονους πόνους σε μύες.

Στην Παραγουάη έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 1.800 κρούσματα δάγκειου πυρετού και ο αριθμός τους αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται με ταχύτητα, επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα