Παραγουάη: Πτώματα βρέθηκαν μέσα σε κοντέινερ με λίπασμα από τη Σερβία

Παραγουάη: Πτώματα βρέθηκαν μέσα σε κοντέινερ με λίπασμα από τη Σερβία
Containers are piled up at a port in Yokohama, south of Tokyo Wednesday, June 17, 2020. Japans exports sank 28% in May, while imports dropped 26% as the coronavirus pandemic slammed global trade. (AP Photo/Koji Sasahara) AP

Τα πτώματα βρέθηκαν όταν στελέχη της εταιρίας που είχαν αγοράσει το λίπασμα, άνοιξαν το κοντέινερ. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, τα θύματα ενδέχεται να ήταν λαθρεπιβάτες.

Οι αρχές της Παραγουάης ανακοίνωσαν την Παρασκευή (23/10) ότι εντόπισαν τουλάχιστον πέντε πτώματα, σε πλήρη αποσύνθεση, μέσα σε ένα φορτίο λιπάσματος που είχε σταλεί από τη Σερβία πριν από τρεις μήνες.

Το κοντέινερ έφτασε αυτήν την εβδομάδα, μέσω Αργεντινής, σε ένα λιμάνι σε ποταμό κοντά στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν. Τα πτώματα ανακαλύφθηκαν την Παρασκευή, όταν στελέχη της εταιρείας που είχε αγοράσει το προϊόν άνοιξαν το εμπορευματοκιβώτιο, εξήγησε ο εισαγγελέας Μαρσέλο Σαλδιβάρ.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, τα θύματα ενδέχεται να ήταν λαθρεπιβάτες. «Μέχρι τώρα έχουμε πέντε», είπε στους δημοσιογράφους. «Υποθέτουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι μπήκαν μέσα για να φτάσουν από εκεί εδώ. Προφανώς δεν υπολόγισαν καλά την απόσταση και δεν επιβίωσαν στο ταξίδι», είπε.

Οι αρχές βρήκαν στο κοντέινερ, στο τμήμα όπου βρίσκονταν τα πτώματα, τρόφιμα, σακίδια με ρούχα και ένα άνοιγμα για να παίρνουν αέρα. «Όλα τα πτώματα είναι σε αποσύνθεση. Απέμειναν μόνο οστά και μαλλιά», πρόσθεσε.

Οι τοπικές αρχές θα έρθουν σε επαφή με τις αρμόδιες της Σερβίας για να εξακριβώσουν την ταυτότητα των θυμάτων, είπε ο Σαλδιβάρ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα