Παραιτήθηκε η μόνιμη εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

Παραιτήθηκε η μόνιμη εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ
Τραμπ και Χέιλι στο Οβάλ Γραφείο AP

Ο πρόεδρος Τραμπ έκανε δεκτή την παραίτηση της Νίκι Χέιλι, πλέκοντας το εγκώμιό της, ενώ εκείνη εξέφρασε ήδη τη στήριξή της στο πρόσωπό του για τις εκλογές του 2020.

Παραιτήθηκε η μόνιμη εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Νίκι Χέιλι, με τονΝτόναλντ Τραμπ να κάνει δεκτή την παραίτησή της.

Η αποχώρηση της Χέιλι, που υπήρξε κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας, φέρεται να προκάλεσε έκπληξη στο Λευκό Οίκο, σύμφωνα με Αμερικανούς πολιτικούς αναλυτές.

Η Χέιλι θα αποχωρήσει στο τέλος του έτους από τη θέση της.

Ο Τραμπ εξήγησε ότι η Χέιλι του είχε πει πριν από έξι μήνες ότι ήθελε να κάνει ένα διάλειμμα. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, στο Οβάλ Γραφείο, της έπλεξε το εγκώμιο, τονίζοντας ότι έκανε εξαιρετική δουλειά και εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα επιστρέψει σε άλλη κυβερνητική θέση. “Μπορείς να διαλέξεις”, της είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Χέιλι, διέψευσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020, μια φήμη που κυκλοφορούσε το τελευταίο διάστημα. Αντιθέτως, είπε ότι θα συμμετάσχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Αναφερόμενη στο έργο της στον ΟΗΕ, είπε ότι μπορεί να μην αρέσει στις άλλες χώρες αυτό που κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, όμως το σέβονται. Ο Τραμπ δεν ανακοίνωσε ποιος θα διαδεχτεί τη Χέιλι, περιορίστηκε μόνο να πει ότι υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι που θα ήθελαν να αναλάβουν αυτή τη θέση. Σκοπεύει να ανακοινώσει τον αντικαταστάτη της μέσα στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα