Παρίσι: Δύο συλλήψεις για τα πέντε φέρετρα στον Πύργο το Άιφελ

Διαβάζεται σε 1'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου iStock

Στη σύλληψη τουλάχιστον δύο ατόμων προχώρησαν οι γαλλικές αρχές για την τοποθέτηση των φέρετρων στο Παρίσι πέριξ του Πύργου του Άιφελ

«Δάχτυλο της Μόσχας» διαβλέπουν οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας πίσω από την υπόθεση των τριών ανδρών που συνελήφθησαν στο Παρίσι επειδή το πρωί του περασμένου Σαββάτου μετέφεραν και τοποθέτησαν πέριξ του Πύργου του Άιφελ πέντε φέρετρα γεμάτα με γύψο, καλυμμένα με τη γαλλική σημαία και με τις λέξεις «Γάλλοι στρατιώτες της Ουκρανίας».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των γαλλικών μέσων ενημέρωσης ο  οδηγός του οχήματος που μετέφερε τα φέρετρα συνελήφθη λίγο μετά το συμβάν, όχι μακριά από τον Πύργο του Άιφελ, ενώ το απόγευμα συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα, ένας Ουκρανός και ένας Γερμανός, λίγο πριν επιβιβαστούν σε λεωφορείο με προορισμό το Βερολίνο.

Και οι τρεις ομολόγησαν ότι έλαβαν κάποια χρηματικά ποσά για να μεταφέρουν και να τοποθετήσουν τα φέρετρα.

Η εφημερίδα Le Monde αναφέρει πως οι τρεις συλληφθέντες είχαν επαφές με έναν άνδρα που σχετίζεται με ρωσικές δραστηριότητες που αποσκοπούν στην παραπληροφόρηση και γενικότερα την αποδιοργάνωση δυτικών χωρών.

Κατά το παρελθόν είχε εμπλακεί σε πράξεις αντισημιτισμού στο Παρίσι, όπως τα κόκκινα αποτυπώματα στο μνημείο Shoah στο Παρίσι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα