Παρίσι: Μουσείο αρνήθηκε την είσοδο σε επισκέπτρια με “προκλητικό ντεκολτέ”

Παρίσι: Μουσείο αρνήθηκε την είσοδο σε επισκέπτρια με “προκλητικό ντεκολτέ”
Παρίσι: Της απαγόρευσαν την είσοδο σε μουσείο εξαιτίας του κοντού της φορέματος Twitter

Το "Musee d'Orsay", ένα από τα διασημότερα μουσεία του Παρισιού, αρνήθηκε την είσοδο σε επισκέπτρια με το επιχείρημα πως "Οι κανόνες είναι... κανόνες και οφείλει να φορέσει ζακέτα".

Το “Musee d’Orsay”, ένα από τα γνωστότερα μουσεία του Παρισιού, βρέθηκε στο στόχαστρο χιλιάδων επικριτών, οι οποίοι έκαναν λόγο για σεξισμό και διακρίσεις, όταν σε μια γυναίκα απαγορεύθηκε η είσοδος λόγω του ντυσίματός της.

Ένας από τους υπεύθυνους του μουσείου εξήγησε στην Jeanne πως “οι κανόνες είναι… κανόνες” και την συμβούλευσε πως καλό θα ήταν να “καλύψει το σχίσιμο του φορέματος εάν θέλει να εισέλθει στο χώρο”.

“Φτάνοντας στην είσοδο του μουσείου, δεν πρόλαβα καν να βγάλω εισιτήριο, όταν η θέα του στήθους μου και του φορέματός μου σόκαραν τον υπεύθυνο κρατήσεων”, έγραψε η Jeanne στο Twitter, συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία του “προκλητικού” της ντυσίματος.

“Άργησα μέχρι να αντιληφθώ πως το ντεκολτέ μου προκάλεσε όλο αυτό το δράμα”, πρόσθεσε εξηγώντας πως το προσωπικό κοίταζε επίμονα το στήθος της.

Όταν φόρεσε τη ζακέτα της, της επετράπη και η είσοδος. “Δεν είμαι σκέτο σώμα. Τα στάνταρ σας δεν θα έπρεπε να αποτελούν εμπόδιο στην εκπαίδευσή μου”, καταλήγει η ανάρτησή της.

Με τη δημοσίευση της Jeanne να αποκτά διαστάσεις και χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να επικρίνουν την ενέργεια, το μουσείο προέβη σε δημοσίευση απολογητικής ανάρτησης ενώ τηλεφώνησε στην Jeanne ζητώντας “ταπεινά συγγνώμη”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα