Παρίσι: Συνελήφθησαν 7 Ιταλοί – Ήταν πρώην μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων

Παρίσι: Συνελήφθησαν 7 Ιταλοί – Ήταν πρώην μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων
Αστυνομικοί περιπολούν κατά μήκος της όχθης του Σηκουάνα στο Παρίσι AP

Η επιχείρηση σύλλυψης των 7 Ιταλών πραγματοποιήθηκε από τις γαλλικές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις σε συνεργασία με την αντίστοιχη ιταλική υπηρεσία. Εντός της ημέρας θα κατατεθεί αίτημα έκδοσής τους στην Ιταλία.

Συνελήφθησαν στο Παρίσι, έπειτα από αίτημα των ιταλικών αρχών, επτά πρώην μέλη ιταλικών τρομοκρατικών και ακροαριστερών οργανώσεων. Η όλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τις γαλλικές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις σε συνεργασία με την αντίστοιχη ιταλική υπηρεσία.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης συνελήφθησαν οι Έντσο Καλβίτι, Τζοβάνι Αλιμόντι, Ρομπέρτα Καπέλι, Μαρίνα Πετρέλα και Σέρτζιο Τορνάγκι (πρώην μέλη των Ερυθρών Ταξιαρχιών), ο Τζόρτζιο Πιετροστέφανι της ακροαριστερής οργάνωσης Λόττα Κοντίνουα και ο Ναρτσίζο Μανέντι των Ενόπλων Πυρήνων κατά της Τοπικής Εξουσίας. Εντός της ημέρας ο αρμόδιος δικαστικός θα τους κοινοποιήσει ότι έχει κατατεθεί αίτημα έκδοσής τους στην Ιταλία.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica προσθέτει ότι άλλα τρία πρώην μέλη των Ερυθρών Ταξιαρχιών (οι Λουίτζι Μπεργκαμίν, Μαουρίτσιο Ντι Μάρτσιο και Ραφαέλε Βεντούρα) διέφυγαν τη σύλληψη και καταζητούνται.

Σύμφωνα με τον Τύπο, η Ιταλία έχει ζητήσει από την Γαλλία την σύλληψη και έκδοση συνολικά διακοσίων τρομοκρατών που εδώ και χρόνια ζουν στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα