Πατριώτες εκατομμυριούχοι: Η ομάδα που πιέζει τον Τζεφ Μπέζος να πληρώσει φόρους

Πατριώτες εκατομμυριούχοι: Η ομάδα που πιέζει τον Τζεφ Μπέζος να πληρώσει φόρους
AP Photo/Reed Saxon

Αυξάνονται οι πιέσεις προς δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες όπως ο Τζεφ Μπέζος, ώστε να πληρώσουν έξτρα φόρους. Οι 'Πατριώτες εκατομμυριούχοι' έχουν ήδη προβεί σε σχετικές ενέργειες με πλακάτ και διαδηλώσεις.

Σήμερα στις ΗΠΑ, γιορτάζεται η ‘Tax Day’, μια μέρα αφιερωμένη στα οφέλη μιας κοινότητας από την πληρωμή φόρων. Αυτή η αφορμή ήταν ιδανική για ομάδες πολιτών ώστε να διαδηλώσουν μπροστά από τα γραφεία επιχειρηματικών κολοσσών, με κύριο σύνθημα το “Φορολογήστε τους πλουσίους”. Οι ‘Πατριώτες Εκατομμυριούχοι’, ένα κλειστό club επιχειρηματιών με περιουσία από ένα εκατομμύριο δολάρια και πάνω, έκαναν την ανατροπή και δίνουν ήδη το παρόν.

Το σύνθημα των ‘Πατριωτών’ είναι “Cut the bull—-. Tax the rich” (Κόψτε τις βλακείες, φορολογήστε τους πλουσίους) και σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC, έχει γραφτεί σε πλακάτ με έντονα γράμματα από ομάδες των 50-100 ατόμων, οι οποίοι πρόκειται να κατακλύσουν τα κεντρικά γραφεία της Amazon σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες εβδομάδες αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε την πρόθεση του να αυξήσει την φορολογία σε επιχειρήσεις με ετήσια κέρδη άνω των 400.000 δολαρίων, ώστε να μπορέσει να υποστηρίξει οικονομικά το πρόγραμμα ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τη πλήρη ανασυγκρότηση της χώρας στην μετά-Covid εποχή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα