Ο Λάντεν έβλεπε τον εαυτό του στις ειδήσεις

default image

Σοκαριστικά βίντεο από το μυστικό κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν δείχνουν ότι ο αρχηγός της Αλ Κάιντα ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες ενώ παρακολουθούσε τον εαυτό του στις ειδήσεις! (Pic+Vids)

Γεμάτο με σκουπίδια και τους τοίχους του σπιτιού να έχουν ξεφλουδίσει, η οικία όπου ζούσε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν μοιάζει να μην είναι κατοικήσιμη και απέχει κατά πολύ από τις φήμες που την ήθελαν ένα υπερπολυτελές ησυχαστήριο.

Το ετοιμόρροπο κτίσμα μοιάζει με εργοτάξιο ενώ σίδερα προεξέχουν υποδηλώνοντας ότι η ανέγερσή του είναι ημιτελής.

Αυτό δείχνουν πέντε νέα βίντεο που κατασχέθηκαν στην κατοικία του Λάντεν από τους Αμερικανούς κομάντος μετά την δολοφονία του τη Δευτέρα.

Τα εν λόγω βίντεο τα είδαν πράκτορες το Σάββατο αλλά και δημοσιογράφοι, ενώ δίνουν μια πρώτη ματιά για το πως ήταν η ζωή του Μπιν Λάντεν πίσω από τους τοίχους του κρησφύγετου.

 

Μεταξύ άλλων τα βίντεο περιλαμβάνουν διάφορα αποσπάσματα από την προπαγάνδα του ενώ τον απεικονίζουν να έχει εμμονή με τη δημόσια εικόνα του και το πως φαίνεται στον κόσμο.

Προκύπτει, σαφώς, ότι ο μπιν Λάντεν από την κατοικία του στο Αμποταμπάντ, όπου βρήκε τον θάνατο, “είχε τον επιχειρησιακό, αλλά και στρατηγικό έλεγχο της Αλ Κάιντα”, βεβαίωσε συγχρόνως ένας υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος της κυβέρνησης των Ην. Πολιτειών, μιλώντας σήμερα ανώνυμα.

“Παρουσιάζεται ο μπιν Λάντεν, να προβάρει τις εντολές του (για την οργάνωση) προς ηχογράφηση”, ανέφερε ο ίδιος.

Τα βίντεο αυτά που κατασχέθηκαν στην κατοικία του μπιν Λάντεν, μαζί με άλλα έγγραφα στοιχεία, “αποτελούν το προϊόν της σπουδαιότερης, έως σήμερα, κατάσχεσης στοιχείων, που αφορούν τον μπιν Λάντεν”, τόνισε η CIA.

Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι αξιωματούχοι του Πακιστάν τόνισαν ότι ο Λάντεν ζούσε στο Πακιστάν για πάνω από επτά χρόνια πριν τον βρουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα