Γάζα: Πέντε νεκροί σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό

Παλαιστίνιος διαδηλωτής κοντά στον φράκτη που χωρίζει τη Γάζα από το Ισραήλ
Παλαιστίνιος διαδηλωτής κοντά στον φράκτη που χωρίζει τη Γάζα από το Ισραήλ AP

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν για μία ακόμη Παρασκευή στον φράκτη που χωρίζει το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.

Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων με Ισραηλινούς στρατιώτες που ήταν ανεπτυγμένοι κατά μήκος του φράκτη που χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Οι πέντε άνδρες, ηλικίας 19 με 27 ετών, σκοτώθηκαν σε ξεχωριστά γεγονότα στη διάρκεια νέας διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε κοντά στον φράκτη αυτό, σύμφωνα με τον Άσραφ αλ Κόντρα εκπρόσωπο του υπουργείου.

Τρεις εξ αυτών σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πυρά στην Χαν Γιουνές στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και ένας τέταρτος στην Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα. Ο πέμπτος σκοτώθηκε κατά λάθος όταν εξερράγη μια χειροβομβίδα που κρατούσε στην Μπουρέιζ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για τους τέσσερις Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν στη Χαν Γιουνές και τη Τζαμπαλίγια, όμως επεσήμανε ότι περίπου 10.000 Παλαιστίνιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του φράκτη «καίγοντας λάστιχα και ρίχνοντας εκρηκτικούς μηχανισμούς» εναντίον των στρατιωτών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παλαιστίνη, Ισραήλ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γάζα: Απάντησε με πυρά το Ισραήλ στη ρουκέτα των Παλαιστίνιων

Ισραήλ: Συνελήφθη ο Παλαιστίνιος διοικητής της Ιερουσαλήμ

Κόλαση πυρός και πάλι στη Γάζα, βίντεο με τον τραυματισμό ανήλικου

SHARE:

24Media Network