Περίπου 70.000 διαδηλωτές στο κέντρο του Κιέβου

Περίπου 70.000 διαδηλωτές στο κέντρο του Κιέβου

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο του Κιέβου κατά του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς

Περίπου 70.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ανεξαρτησίας στο κέντρο του Κιέβου για να διαμαρτυρηθούν κατά του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, σύμφωνα με εκτιμήσεις δημοσιογράφων του Γαλλικού Πρακτορείου, καθώς η πολιτική κρίση που μαίνεται στη χώρα δείχνει ελάχιστα σημεία υποχώρησης.

Ο αριθμός των διαδηλωτών σήμερα είναι σχεδόν όμοιος με εκείνος του περασμένου σαββατοκύριακου, αλλά σαφώς μικρότερος από τα τέλη Ιανουαρίου, όταν οι διαδηλώσεις αμαυρώθηκαν από βίαια επεισόδια από τα οποία αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ο Ντμίτρο Μπουλάτοφ, ο διαδηλωτής ο οποίος κατήγγειλε ότι βασανίστηκε και σήμερα βρίσκεται στο Βίλνιους της Λιθουανίας, μίλησε τηλεφωνικώς από το νοσοκομείο όπου βρίσκεται στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές εκφράζοντας την πρόθεσή τους να μην υποχωρήσουν και καταχειροκροτήθηκε.

Στην αρχή της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας τον λόγο πήραν δύο προσωπικότητες της αντιπολίτευσης: η Ουκρανή δημοσιογράφος Τετιάνα Τσορνόβολ, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του φιλοευρωπαϊκού κινήματος και η οποία ξυλοκοπήθηκε άγρια στα τέλη Δεκεμβρίου από αγνώστους σε προάστιο του Κιέβου και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και νυν ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης Γιούρι Λουτσένκο, ο οποίος είχε δεχτεί επίθεση με ρόπαλο στο κεφάλι από την οποία υπέστη εγκεφαλική διάσειση. Ο Λουτσένκο ήταν πρώην μέλος της φυλοδυτικής κυβέρνησης της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμόσενκο.

Αργότερα πρόκειται να πάρουν τον λόγο και οι τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης Όλεχ Τιαχνίμποκ, Βιτάλι Κλίτσκο και Αρσένι Γιατσενίουκ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network