Πέθανε “η πιο συναρπαστική φιγούρα στην ιστορία της Μαφίας”

Πέθανε “η πιο συναρπαστική φιγούρα στην ιστορία της Μαφίας”
Φωτογραφία αρχείου AP

Ο διαβόητος μαφιόζος Καρμίνε Περσίκο άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών. Είχε εμπλακεί σε περισσότερους από 20 φόνους.

Oταν ένας μαφιόζος περιγράφεται από υψηλόβαθμο εισαγγελέα ως “η πιο συναρπαστική φιγούρα στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος καταλαβαίνει κανείς ότι δεν πρόκειται για τυχαίο πρόσωπο.

Και όντως ο Καρμίνε Περσίκο, που πέθανε σε ηλικία 85 ετών, όντως δεν ήταν τυχαίος. Αντιθέτως υπήρξε ένα από τα εμβληματικά στελέχη της αμερικανοιταλικής μαφίας στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα.

Εχοντας κάνει φόνο ήδη από τα 17 του χρόνια, όταν ως ηγέτης συμμορίας, σκότωσε έναν συνομήλικό του σε καυγά σε πάρτι, ο Περσίκο πήρε εύκολα θα έλεγε κανείς το δρόμο του οργανωμένου εγκλήματος.

Εφτασε μάλιστα πολύ ψηλά στην ιεραρχία της οργάνωσης “Colombo” κατά τη διάρκειας της δεκαετίας του 70′ όταν και σημειώθηκε το πικ της εγκληματικής του δράσης.

Εν τέλει συνελήφθη, καταδικάστηκε συνολικά σε πάνω από 100 χρόνια φυλακή (139 για την ακρίβεια) από τα οποία εξέτισε τα 33.

Πιστεύεται, μάλλον όχι άδικα, ότι είχε την ηγεσία της μαφίας της Νέας Υόρκης ακόμα και μέσα από τη φυλακή.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Περσίκο ενεπλάκη σε περισσότερους από 20 φόνους στους οποίους ήταν είτε ο φυσικός είτε ο ηθικός αυτουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα