Πέθανε ο Γάλλος συγγραφέας Μισέλ Τουρνιέ

Πέθανε ο Γάλλος συγγραφέας Μισέλ Τουρνιέ
MENTION OBLIGATOIRE : " PHOTO : MATHIEU ZAZZO / PASCO "

Σε ηλικία 91 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο συγγραφέας που εμπνεύστηκε και εξιστόρησε τις περίφημες ιστορίες του Ροβινσώνα Κρούσω

Ο Μισέλ Τουρνιέ, ένας από τους σπουδαιότερους Γάλλους συγγραφείς του δεύτερου μισού του εικοστού αιώνα, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 91 ετών, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην πόλη Σουαζέλ, ανακοίνωσαν σήμερα το βράδυ τα μέλη της οικογένειας του και το δημαρχείο της πόλης.

Γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 1924 στο Παρίσι και ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων. Παρόλα αυτά δεν ήταν παρά το 1967, σε ηλικία 42 ετών, όταν και θεώρησε πως κάποιο από τα κείμενά του ξεπερνούσε τη "μετριότητα" ώστε να εκδοθεί. Το πρώτο του μυθιστόρημα έχει τίτλο "Ο Παρασκευάς ή οι πύλες της κόλασης του Ειρηνικού", το οποίο και θεωρείται πρόδρομος του πιο διάσημου ίσως βιβλίου του, με τίτλο "Ο Παρασκευάς ή η πρωτόγονη ζωή" τέσσερα χρόνια αργότερα. Πρόκειται για το παιδικό μυθιστόρημα που περιγράφει τις απίστευτες ιστορίες ενός ναυαγού, του Ροβινσώνα Κρούσω, σε κάποιο νησί του Ειρηνικού Ωκεανού.

Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες και έχουν πουλήσει φυσικά εκατομμύρια αντίτυπα. Ο συγγραφέας εγκαταστάθηκε το 1957 στην πόλη Choisiel και διαμένει σε ένα μοναστήρι όπου μπορεί να γράψει με την ησυχία του, μακριά από το πολύβουο Παρίσι. Παρόλα αυτά, ο Γάλλος λογοτέχνης ταξιδεύει πολύ, στην Αφρική, στην έρημο Σαχάρα, αλλά και στον Καναδά.

Το ανεκτίμητο έργο του, του χάρισε το βραβείο Γκέτε, το 1993, αλλά και την τιμητική θέση του καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου το 1997.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network