Πέθανε ο κρητικός τσαγκάρης της Wall Street

Πέθανε ο κρητικός τσαγκάρης της Wall Street

Ο Μηνάς Πολυχρονάκης έφτασε να γίνει διάσημος μεταξύ απλών Νεοϋορκέζων αλλά και γνωστών σταρς

Ο Μηνάς Πολυχρονάκης, ο τσαγκάρης από τους Βώρους που κατέκτησε τη Νέα Υόρκη, έφυγε από τη ζωή. Ο γνωστός και ως «Κρητικός τσαγκάρης της Wall Street», που τίμησε το χωριό του και την Κρήτη άφησε την τελευταία του πνοή, σήμερα, με τον ανιψιό του Γιώργο Γκερεδάκη να αποχαιρετά το θείο του με μια συγκινητική ανάρτηση στο facebook.

Γεννήθηκε το 1941 και σε ηλικία 28 ετών, έφυγε πάμφτωχος από τους Βώρους Ηρακλείου, το 1969, έχοντας στην τσέπη του μόλις 13 δολάρια. Μαζί του κουβαλούσε ένα φθαρμένο κασελάκι που είχε μέσα τα εργαλεία της δουλειάς του τσαγκάρη. Ήταν τσαγκάρης από τα 12 χρόνια του, και ως τη "δύση" της ζωής του, δούλευε ασταμάτητα.

Πέθανε ο κρητικός τσαγκάρης της Wall Street

Το 1977 άνοιξε το πρώτο του τσαγκαράδικο, όπου κέρδισε μεγάλη πελατεία αλλά και πολλούς καλούς φίλους μέχρι το 2001, που το ατύχημα στους Δίδυμους Πύργους κατέστρεψε όλα όσα είχε χτίσει, αφήνοντάς του χρέος 400.000 δολαρίων.

Το φτωχό παιδί από τους Βώρους έφτασε να γίνει ο διάσημος Κρητικός τσαγκάρης της Wall Street και να έχει πελάτες του, από απλούς Νεοϋορκέζους μέχρι σταρ του Χόλιγουντ που πήγαιναν σε αυτόν για να επισκευάσει τα πανάκριβα υποδήματά τους, αφού είχε ειδικότητα στην επιδιόρθωση ακριβών παπουτσιών.

ΠΗΓΗ CRETALIVE

SHARE:

24Media Network