Πέθάνε ο Μπέρνι Μέιντοφ, ο εγκέφαλος πίσω από την μεγαλύτερη επενδυτική απάτη στις ΗΠΑ

Πέθάνε ο Μπέρνι Μέιντοφ, ο εγκέφαλος πίσω από την μεγαλύτερη επενδυτική απάτη στις ΗΠΑ
2009/AP Photo/Stuart Ramson, File

Πρώην πρόεδρος του NASDAQ, o Μέιντοφ μέχρι τη σύλληψη του το 2008, είχε καταφέρει να υφαρπάξει ποσά ύψους 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές.

Έσβησε άδοξα μέσα στην φυλακή ο Μπέρνι Μέιντοφ σε ηλικία 82 ετών. Ο Μέιντοφ είχε συλληφθεί το 2008 στη Νέα Υόρκη και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 150 ετών, με την κατηγορία της υφαρπαγής αστρονομικών ποσών από επενδυτές – πόσα που άγγιζαν τα 65 δισεκατομμυρία δολάρια με την υπόσχεση της επιστροφής 20 δισεκατομμυρίων σε τόκους (που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ_.

Ανάμεσα στα θύματα του Μέιντοφ και της “Πυραμίδας Πόντσι’ ήταν και ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, το ζευγάρι ηθοποιών Κίρα Σέντγουηκ – Κέβιν Μπέικον, η εμβληματικά φυσιογνωμία της L’Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ, ο ιδιοκτήτης της ομάδας New York Metz και πολλοί ακόμα επώνυμοι με τεράστια περιουσία.

Ο Μάθιου Σβαρτς, εισαγγελεας που άνοιξε τον φάκελο της ερευνητικής διαδικασίας στην εταιρεία επενδύσεων του Μέιντοφ, είπε στο NBC: “Υπήρξαν άνθρωποι που τον εμπιστεύτηκαν όπως μια τράπεζα, του είχαν δώσει όλες τις οικονομίες τους. Όταν αποκαλύφθηκε η απάτη, απλά δεν μπορούσαν να ζήσουν, δεν μπορούσαν να πληρώσουν δίδακτρα, ενοίκια…”

Ο Μέιντοφ προφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2008. Προηγουμένως, είχε αποκαλύψει το σχέδιο της ‘Πυραμίδας Πόντσι’ στους γιούς του. Εκείνοι τον κατέδωσαν στην αστυνομία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα