Πετυχημένοι επιχειρηματίες που δεν είχαν πετύχει τίποτα μέχρι τα 30

Πετυχημένοι επιχειρηματίες που δεν είχαν πετύχει τίποτα μέχρι τα 30

Η απόδειξη ότι δεν χρειάζεται να είσαι παιδί-θαύμα για να πετύχεις

του Σαμ Παρ, The Hustle

Υπάρχει μια φήμη ότι ο Πολ Γκράχαμ, ιδρυτής του πιο πετυχημένου incubator του κόσμου, επένδυσε κάποτε σε κάποιον επειδή έμοιαζε με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ… Όμως, το να είσαι νέος δεν είναι προϋπόθεση για να ξεκινήσεις μια επιτυχημένη εταιρεία.

Ιδού δέκα περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν αυτή την αλήθεια:

1. ΤΖΑΚ ΝΤΟΡΣΕΙ

Twitter, 30 ετών

Ο ίδιος θα ήθελε να πιστεύετε ότι ήταν πάντα ένας σοφιστικέ επιχειρηματίας, αλλά η αλήθεια είναι ότι μέχρι τα 25 του ο Τζακ Ντόρσεϊ ήταν ένας πανκ skater.

Η πρώτη εταιρεία του Ντόρσεϊ ήταν ένα πρόγραμμα αποστολής ταξί. Ύστερα, ο ίδιος προσέγγισε τον Εβ Ουίλιαμς, ο οποίος «έτρεχε» την Odeo, μια εταιρεία podcast, και του παρουσίασε την ιδέα μιας υπηρεσίας άμεσης αποστολής μηνυμάτων. Ο Ουίλιαμς αντέδρασε θετικά και ο Ντόρσεϊ ορίστηκε CEO. Ήταν 30 ετών.

Πετυχημένοι επιχειρηματίες που δεν είχαν πετύχει τίποτα μέχρι τα 30

2. ΤΙΜ ΓΟΥΕΣΤΕΡΓΚΡΕΝ

Pandora, 35 ετών

Ο Τιμ Γουέστεργκρεν ξεκίνησε τη Pandora όταν ήταν 35 ετών. Όμως, δεν μπορούσε να πληρώσει μισθούς για δύο χρόνια.

Πριν στήσει τη Pandora, ο Γουέστεργκρεν ήταν αποτυχημένος μουσικός, συνθέτης, και χίπης. Την ξεκίνησε στα 35 του, αλλά η εταιρεία δεν έγινε διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός παρά μόνο όταν ο Γουέστεργκρεν ήταν ήδη 37. Τα πρώτα δύο χρόνια, η Pandora ξέμεινε από λεφτά και ο Γουέστεργκρεν έπεισε 50 εργαζομένους να εργαστούν χωρίς αμοιβή – για δύο χρόνια.

Πετυχημένοι επιχειρηματίες που δεν είχαν πετύχει τίποτα μέχρι τα 30

3. ΓΙΑΝ ΚΟΥΜ

WhatsApp, 33 ετών

Προτού δημιουργήσει τη WhatsApp, ο Γιαν Κουμ έκανε αίτηση να εργαστεί στη Facebook. Τον απέρριψαν.

Ο Κουν ίδρυσε την WhatsApp στα τριακοστά τρίτα γενέθλιά του. Εγκατέλειψε τις σπουδές του από κολλέγιο του Σαν Χοσέ. Βρέθηκε στη Yahoo όπου συνάντησε τον Μπράιαν Άκτον, τον συνιδρυτή του. Μετά από εννιά χρόνια στη Yahoo, ο Κουμ έκανε αίτηση να δουλέψει στη Facebook. Τον απέρριψαν.

Δείτε την υπόλοιπη λίστα

 

(Πηγή: fortunegreece)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network