ΠΓΔΜ: Δεσμεύτηκαν προσωρινά όλα τα περιουσιακά στοιχεία του VMRO - DPMNE

Ο επικεφαλής του VMRO-DPMNE Κριστιάν Μιτσόφσκι κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στα Σκόπια
Ο επικεφαλής του VMRO-DPMNE Κριστιάν Μιτσόφσκι κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στα Σκόπια AP

Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για υποθέσεις τηλεφωνικών υποκλοπών. Για κατάχρηση των θεσμών της δικαιοσύνης κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την κυβέρνηση Ζάεφ.

To Πρωτοδικείο Σκοπίων διέταξε την προσωρινή δέσμευση 69 ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, περιλαμβανομένων των κεντρικών του γραφείων στα Σκόπια.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν αιτήματος της Ειδικής Εισαγγελίας της ΠΓΔΜ, που ερευνά τις υποθέσεις των τηλεφωνικών υποκλοπών. Μία από αυτές αφορά την παράνομη χρηματοδότηση του VMRO-DPMNE την περίοδο 2009-2015, που ήταν στην κυβέρνηση.

Το VMRO-DPMNE αντέδρασε έντονα στην απόφαση αυτή του Πρωτοδικείου Σκοπίων.

ADVERTISING

Ο Γενικός Γραμματέας του VMRO-DPMNE, Ιγκόρ Γιανούσεφ, υποστήριξε ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου Σκοπίων εντάσσεται «στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων πιέσεων και απειλών» που ασκούνται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ για κατάχρηση των θεσμών της δικαιοσύνης.

Σημείωσε, επίσης, ότι η απόφαση για πάγωμα περιουσιακών στοιχείων κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πρωτοφανής στην ιστορία της χώρας και της Ευρώπης.

Ο Γιανούσεφ επισήμανε ότι σκοπός της απόφασης αυτής είναι να παρεμποδιστεί το VMRO-DPMNE από την κανονική άσκηση της πολιτικής του δραστηριότητας και τόνισε ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μία περίοδο που ο Ζάεφ «ποδοπατά την βούληση που εξέφρασαν με σαφήνεια οι πολίτες στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου» και λίγους μόλις μήνες πριν την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Τέλος, ο Γιανούσεφ ζήτησε άμεση ανάκληση της απόφασης και εξήγγειλε ότι το VMRO-DPMNE θα ενημερώσει σχετικά τους διεθνείς εκπροσώπους στην χώρα και τα αδελφά του κόμματα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γκρούεφσκι: Στη φυλακή ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ

ΠΓΔΜ: Το VMRO-DPMNE διέγραψε τον αντιπρόεδρό του, Μίτκο Γιάντσεφ

ΠΓΔΜ: Έρευνα σε βάρος του Ιβάνοφ γιατί δεν υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών

SHARE:

24Media Network