Πιλότος άφησε επιβάτιδα να μπει στο πιλοτήριο και έχασε τη δουλειά του

Πιλοτήριο
Πιλοτήριο 123RF

Η αεροπορική εταιρία Air Guilin της Κίνας απαγόρευσε σε πιλότο δια βίου να πετάει αεροσκάφη της. Ο πιλότος παραβίασε τους κανονισμούς λειτουργίας όταν επέτρεψε σε επιβάτιδα να μπει στο πιλοτήριο.

Η αεροπορική εταιρία Air Guilin στην αυτόνομη περιοχή Γκουανγκσί Τζουάνγκ της νότιας Κίνας απαγόρευσε διά βίου σε πιλότο της να πετά αεροσκάφη, αφού έγινε γνωστό ότι εκείνος επέτρεψε σε επιβάτιδα να μπει στο πιλοτήριο εν ώρα πτήσης πριν από περίπου 10 μήνες, όπως ανακοίνωσε αργά χθες η ίδια η εταιρία.

Την Κυριακή αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης --και έγινε viral-- μια φωτογραφία όπου μια γυναίκα, χωρίς να φορά ειδική στολή, καθόταν στο πιλοτήριο του αεροσκάφους κάνοντας με τα δάχτυλά της το σήμα της νίκης (V). Τη φωτογραφία συνόδευε το σχόλιο «Χίλια ευχαριστώ στον κυβερνήτη» στα κινεζικά.

Σύμφωνα με την Air Guilin, το περιστατικό συνέβη νωρίτερα φέτος σε πτήση από την πόλη Γκουιλίν προς την ανατολική επαρχία Τζιανγκσού.

Η Air Guilin ανακοίνωσε ότι ο κυβερνήτης παραβίασε τις διαδικασίες και τους κανονισμούς λειτουργίας και ότι η εταιρία θα βελτιώσει τα μέτρα ασφάλειας για να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά.

Στον κυβερνήτη απαγορεύθηκε διά βίου να πιλοτάρει αεροσκάφη, ενώ και άλλα μέλη του ιπτάμενου προσωπικού θα τοποθετηθούν σε θέσεις εδάφους επ’ αόριστον έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες της εταιρίας.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας, δεν επιτρέπεται η είσοδος επιβατών στο πιλοτήριο χωρίς ειδική άδεια ή χωρίς οι συνθήκες να καθιστούν "απαραίτητο" κάτι τέτοιο. Πέρυσι, η κινεζική αεροπορική εταιρία Donghai Airlines έθεσε σε διαθεσιμότητα έναν πιλότο για έξι μήνες και ανακάλεσε την πιστοποίησή του ως εκπαιδευτή αφού επέτρεψε στη σύζυγό του να μπει στο πιλοτήριο.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνα
SHARE:

24Media Network