Πληροφορίες για αεροπορική επίθεση της Τουρκίας στους Κούρδους της Συρίας

Πληροφορίες για αεροπορική επίθεση της Τουρκίας στους Κούρδους της Συρίας
Μαχητικό F16 απογειώνεται από τουρκική βάση τον Αύγουστο του 2015 ap

Τουρκικές δυνάμεις φέρεται να εξαπέλυσαν αεροπορική επίθεση σε κουρδικά στρατεύματα κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ.

Επίθεση της Τουρκίας στους Κούρδους της Συρίας φέρεται να σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορική επίθεση σε κουρδικά στρατεύματα κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ κάτι που δεν επιβεβαίωσε το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε ότι οι τουρκικές δυνάμεις ξεκίνησαν αεροπορικές επιδρομές κατά των θέσεων των Κούρδων του Συριακού Δημοκρατικού Στρατού (SDF) στην επαρχία αλ Χασακάχ, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Σ. Αραβίας al-Ikhbariya ανέφερε από την πλευρά του ότι τουρκικά αεροπλάνα επιτέθηκαν σε κεντρικά γραφεία του SDF στην επαρχία Χασακά, ενώ άλλα ΜΜΕ επεσήμαναν ότι η Τουρκία “χτύπησε” τους Κούρδους πολιτοφύλακες της YPG, τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτες.

Τα παραπάνω και μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης δεν επιβεβαιώθηκαν από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας. Αντιθέτως το Sky News μετέδωσε ότι το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως “ολοκληρώθηκαν όλες οι προετοιμασίες για μια πιθανή στρατιωτική επιχείρηση στη ΒΑ Συρία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα