Πλοίο κόπηκε στα δύο στη θάλασσα της Νότιας Κίνας – Η δραματική διάσωση

Πλοίο κόπηκε στα δύο στη θάλασσα της Νότιας Κίνας – Η δραματική διάσωση
youtube

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι διασώθηκαν από πλοίο που έσπασε στα δύο κατά τη διάρκεια τυφώνα στη θάλασσα της Νότιας Κίνας. Δεκάδες οι αγνοούμενοι.

Στην αναζήτηση επιζώντων επικεντρώνουν τις έρευνές τους σωστικά συνεργία μετά το σπάσιμο πλοίου στα δύο κατά τη διάρκεια τυφώνα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας το Σάββατο.

Οι αρχές έστειλαν αεροπλάνα και ελικόπτερα για να βοηθήσουν στη διάσωση. Τουλάχιστον τρία άτομα από το πλήρωμα των 30 ατόμων είχαν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο στις 17:30 τοπική ώρα, σύμφωνα με τον Guardian.

Εικόνες που κυκλοφόρησαν από την Κυβερνητική Υπηρεσία Πτήσεων του Χονγκ Κονγκ έδειξαν ένα μέλος του πληρώματος να διασώζεται από ελικόπτερο καθώς μεγάλα κύματα σκέπαζαν το πλοίο που βυθίστηκε.

Το μηχανικό πλοίο, το οποίο βρισκόταν 160 ναυτικά μίλια (296 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά του Χονγκ Κονγκ, «υπέστη σημαντική ζημιά και έσπασε σε δύο κομμάτια» και το 30μελές πλήρωμα εγκατέλειψε το πλοίο, σύμφωνα με την Flying Service.

Η Flying Service δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα ή την προέλευση του σκάφους. Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι τα μέλη του πληρώματος βρέθηκαν εν μέσω της σφοδρής τροπικής καταιγίδας Chaba, με μέγιστους ανέμους 110 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι τρεις επιζώντες είπαν ότι άλλα μέλη του πληρώματος μπορεί να παρασύρθηκαν από τα κύματα πριν φτάσει το πρώτο ελικόπτερο, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Η καταιγίδα έφτασε στη στεριά στο δυτικό τμήμα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ της Κίνας αργότερα το Σάββατο. Η Flying Service έστειλε δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα για την προσπάθεια διάσωσης.

Οι διασώστες είπαν ότι θα διευρύνουν την περιοχή έρευνας «λόγω του μεγάλου αριθμού ανθρώπων που αγνοούνται» και θα επεκτείνουν την επιχείρηση μέχρι τη νύχτα, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα