Ποια κόντρα; Ο Ερντογάν πάντρεψε την κόρη του με μάρτυρα τον Νταβούτογλου

Ποια κόντρα; Ο Ερντογάν πάντρεψε την κόρη του με μάρτυρα τον Νταβούτογλου

Ο πρόεδρος Ερντογάν πάντρεψε τη μικρότερη κόρη του με μάρτυρα τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου (Pics)

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τελέστηκε στην Κωνσταντινούπολη ο γάμος της μικρότερης κόρης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της Σουμεϊγέ, με έναν κατασκευή μη επανδρωμένων, τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών, τον Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ.

Σχεδόν 6.000 άνθρωποι είχαν προσκληθεί στον γάμο, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που πρόβαλαν φωτογραφίες της νύφης, μέσα στο αυτοκίνητο που την μετέφερε στον χώρο της τελετής, με τα μαλλιά καλυμμένα με την ισλαμική μαντίλα.

Ο πρόεδρος Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινέ έχουν δύο γιους, τον Μπουράκ (που σπανίως εμφανίζεται δημόσια) και τον Μπιλάλ και δύο κόρες, την Έσρα και την 30χρονη Σουμεϊγέ.

Ποια κόντρα; Ο Ερντογάν πάντρεψε την κόρη του με μάρτυρα τον Νταβούτογλου

Ο μάρτυρας του γαμπρού στον γάμο ήταν ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ ενώ μάρτυρας της νύφης είχε οριστεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου που την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την προεδρία του κυβερνώντος κόμματος AKP και επομένως και από την πρωθυπουργία. Η παρουσία του στον γάμο ωστόσο φαίνεται ότι διαλύει τις φήμες που κυκλοφορούσαν έντονα τις τελευταίες ημέρες ότι έχει έρθει σε ρήξη με τον πρόεδρο Ερντογάν.

Πολλοί δρόμοι είχαν κλείσει για την κυκλοφορία ενώ είχαν τοποθετηθεί και πρόσθετα κάγκελα ασφαλείας γύρω από την αίθουσα της γαμήλιας δεξίωσης, στο Κιουτσουκτσεκμετσέ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Ποια κόντρα; Ο Ερντογάν πάντρεψε την κόρη του με μάρτυρα τον Νταβούτογλου

Η Σουμεϊγέ Ερντογάν φοίτησε στο London School of Economics και ήταν σύμβουλος του AKP σε θέματα εξωτερικής πολιτικής την εποχή που ο πατέρας της ήταν πρωθυπουργός της Τουρκίας. Σταμάτησε όμως να εργάζεται για το κόμμα όταν ο Εντογάν εξελέγη πρόεδρος, το 2014 και σήμερα είναι αντιπρόεδρος μιας φιλοϊσλαμικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των γυναικών, της Ένωσης για τις Γυναίκες και τη Δημοκρατία.

Ο γαμπρός, που σπούδασε στο Πολυτεχνείο της Κωνσταντινούπολης και στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Τζόρτζια, στις ΗΠΑ, είναι υπεύθυνος του τομέα τεχνολογικής ανάπτυξης στην επιχείρηση της οικογένειάς του, την Baykar Makina, που κατασκευάζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νταβούτογλου: Δεν μετανιώνω για την απόφασή μου να παραιτηθώ

Τέλος εποχής για Νταβούτογλου

Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ Ερντογάν - Νταβούτογλου. Η διαμάχη δείχνει την έξοδο στον πρωθυπουργό

SHARE:

24Media Network