Ποιοι διεκδικούν την ηγεσία των Εργατικών στη Βρετανία

Ποιοι διεκδικούν την ηγεσία των Εργατικών στη Βρετανία

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, η αποτυχία να ενώσει το κόμμα, οι μαζικές αποχωρήσεις βουλευτών και η Άντζελα Ιγκλ

Η βουλευτής των Εργατικών Αντζελα Ιγκλ ανακοίνωσε την Δευτέρα την πρόθεσή της να ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εθνικές εκλογές και ότι αποσύρει την εμπιστοσύνη της από την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν ο οποίος δεν κατάφερε να ενώσει το κόμμα.

Ο Κόρμπιν αρνείται να παραιτηθεί μετά τις μαζικές αποχωρήσεις βουλευτών από την σκιώδη κυβέρνηση του, οι οποίες έλαβαν χώρα μετά τη νίκη του Brexit και την πρόταση μομφής σε βάρος του που εγκρίθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών του κόμματός του.

Η 55χρονη Ιγκλ δήλωσε ότι ο Κόρμπιν έχασε την εμπιστοσύνη των Εργατικών βουλευτών και δεν είναι σε θέση να επικοινωνεί αποτελεσματικά με τους ψηφοφόρους.

"Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν μπόρεσε να προσφέρει την ηγεσία που αυτό το κόμμα χρειάζεται. Εγώ πιστεύω πως μπορώ. Δεν είμαι Μπλερική, δεν είμαι Μπραουνική, δεν είμαι Κορμπινίστα, είμαι αυτή που είμαι, μια γυναίκα".

"Θα μπορούσαν εύκολα να διεξαχθούν πολύ γρήγορες γενικές εκλογές και πιστεύω ότι είμαι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθώ του κόμματος σε αυτές τις γενικές εκλογές", τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV. "Αυτή είναι μια μάχη για να επουλωθεί και να ενωθεί το Εργατικό Κόμμα και να είναι μια ισχυρή αντιπολίτευση που θα επιτελέσει το δημοκρατικό μας έργο".

H Ιγκλ είναι βουλευτής από το 1992, διετέλεσε μέλος των κυβερνήσεων του Τόνι Μπλερ, μεταξύ 2001 και 2002 και του Γκόρντον Μπράουν μεταξύ 2007 και 2010.

Η Ιγκλ τόνισε ότι ο νυν ηγέτης των Εργατικών, ο οποίος προέρχεται από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος, "απέτυχε να εκπληρώσει το πρώτο και σημαντικότερο καθήκον του, να ηγηθεί ενός κοινοβουλευτικού Εργατικού Κόμματος οργανωμένου και αποτελεσματικού".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network