Πόλεμος στην Ουκρανία: Απειλές Ρωσίας κατά των χωρών που στέλνουν όπλα στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απειλές Ρωσίας κατά των χωρών που στέλνουν όπλα στο Κίεβο
Ουκρανοί στρατιώτες Marienko Andrew/AP Photo

Το "μπαλάκι" στις χώρες της ΕΕ, οι οποίες η μία μετά την άλλη στέλνουν αμυντικό εξοπλισμό και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία πετά η Ρωσία και υπόσχεται "σκληρή απάντηση".

Απειλές κατά των χωρών που στέλνουν στρατιωτικό και αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία εξαπέλυσε η Ρωσία και σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, τονίζεται ότι όσοι προμηθεύουν με όπλα το Κίεβο, θα φέρουν και την ευθύνη αν αυτά, χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, το ρωσικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα γεγονότα στην Ουκρανία, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “οι πολίτες και οι δομές της ΕΕ που εμπλέκονται στην προμήθεια θανατηφόρων όπλων στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι υπεύθυνοι για τυχόν συνέπειες τέτοιων ενεργειών στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης”.

“Για πολλά χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ένωση υπό το πρόσχημα του ‘ειρηνευτή’ χρηματοδότησε γενναιόδωρα το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο ανήλθε στην εξουσία ως αποτέλεσμα ενός αντισυνταγματικού πραξικοπήματος. Η ΕΕ αγνόησε τις συνεχείς εκκλήσεις μας να δώσει προσοχή στους επιβεβλημένους Ναζί στην εξουσία της Ουκρανίας, στον κοινωνικοοικονομικό αποκλεισμό και στις δολοφονίες αμάχων στη νοτιοανατολική χώρα. Συνδέοντας τις προοπτικές των σχέσεων με τη Ρωσία με την εφαρμογή του “Σύμπλεγμα Μέτρων” του Μινσκ, δεν έκαναν τίποτα για να ενθαρρύνουν το Κίεβο να ξεκινήσει την εφαρμογή των βασικών του στοιχείων. Ταυτόχρονα, έδωσαν στις αρχές του Κιέβου χρήματα και καθεστώς χωρίς βίζα. Οι αντιρωσικές κυρώσεις παρατάθηκαν με αμφισβητήσιμο πρόσχημα. Συμμετείχε στις παραστάσεις που διοργανώθηκαν στο Κίεβο, οι οποίες έθεσαν υπό αμφισβήτηση την εδαφική ακεραιότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας”, αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

“Οι μάσκες όμως έπεσαν. Η απόφαση της ΕΕ για την έναρξη της προμήθειας στρατιωτικού εξοπλισμού στον ουκρανικό στρατό, που ελήφθη στις 27 Φεβρουαρίου σηματοδοτεί το τέλος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ως ένα ‘ειρηνιστικό’ σχέδιο για τη συμφιλίωση των ευρωπαϊκών λαών μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Καταλήγει μάλιστα λέγοντας πως “οι ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα μείνουν χωρίς σκληρή απάντηση. Η Ρωσία θα συνεχίσει να διασφαλίζει την υλοποίηση ζωτικών εθνικών συμφερόντων της, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τις κυρώσεις και τις απειλές τους. Είναι καιρός οι χώρες της Δύσης να καταλάβουν ότι η κυριαρχία τους στην παγκόσμια οικονομία αποτελεί προ πολλού παρελθόν”, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ενώ το ΥΠΕΞ της Ρωσίας αναφερόμενο στο “Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης” κατηγορεί την ΕΕ για υποκριτική στάση.

Τέλος, η Μόσχα κατηγορεί και το Κίεβο για “πολιτική γενοκτονίας εναντίον μέρους του ίδιου του ουκρανικού πληθυσμού”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα