Πόλεμος στην Ουκρανία: Επικοινωνία Πούτιν – Σολτς για τη διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επικοινωνία Πούτιν – Σολτς για τη διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων
Ουκρανοί πρόσφυγες 2022 Daniel Cole/AP Photo

Οι "διπλωματικές προσπάθειες" με στόχο τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία στο επίκεντρο της νέας συνομιλίας Πούτιν - Σολτς.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς συνομίλησαν σήμερα Τετάρτη για “διπλωματικές προσπάθειες” αναφορικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και για τη διάνοιξη ανθρωπιστικών οδών για την απομάκρυνση αμάχων, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, οι δύο ηγέτες συζήτησαν “επιλογές σχετικά με πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες” και ο Ρώσος πρόεδρος “παρείχε πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές μαχών”, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, επικαλούμενο το Κρεμλίνο, το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ανέφερε ότι μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν Πούτιν και Σολτς ήταν και ο τελευταίος γύρος συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές για το θέμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα