Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Airbnb αναστέλλει τις υπηρεσίες της σε Ρωσία και Λευκορωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Airbnb αναστέλλει τις υπηρεσίες της σε Ρωσία και Λευκορωσία
Airbnb AP

Η Airbnb αναστέλλει τις υπηρεσίες της σε Ρωσία και Λευκορωσία στο πλαίσιο των κυρώσεων που υφίσταται η χώρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Airbnb αναστέλλει τις υπηρεσίες της στη Ρωσία και τη Λευκορωσία ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο twitter ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Μπράιαν Τσέσκι, το απόγευμα της Πέμπτης.

Η Airbnb έρχεται να προστεθεί στη λίστα των επιχειρήσεων που αποχωρούν από τη Ρωσία στο πλαίσιο των κυρώσεων που υφίσταται η χώρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Σε μια ένδειξη συμπαράστασης προς την Ουκρανία μάλιστα, είχε ανακοινωθεί πριν μερικές ημέρες πως σε συνεργασία με 14 κυβερνήσεις προσφέρεται από την εταιρεία δωρεάν διαμονή σε περίπου 100.000 πρόσφυγες.

Η Ρωσία διαθέτει συνολικά περισσότερα από 90.000 ενεργά διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, σύμφωνα με στοιχεία της AirDNA. Το Μινσκ η πρωτεύουσα της Λευκορωσίας περίπου 1.800. Ο Τσένσκι σε προηγούμενη δήλωσή του υπογράμμισε πως οι περιορισμοί που επιβάλλονται στη Ρωσία από τις ΗΠΑ και άλλα κράτη έχουν καταστήσει το εμπόριο στο εσωτερικό της χώρας αρκετά δύσκολο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα