Ουκρανία: Ισχυρές εκρήξεις με νεκρούς και τραυματίες στο Κίεβο – Φωτιές, σειρήνες και χάος

Ουκρανία: Ισχυρές εκρήξεις με νεκρούς και τραυματίες στο Κίεβο – Φωτιές, σειρήνες και χάος
Matti Maasikas - Twitter

Το απόλυτο χάος επικρατεί στο κέντρο του Κιέβου μετά από εκρήξεις που σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας. Αναφορές για τουλάχιστον 8 νεκρούς, αλλά και 24 τραυματίες μετά από ενδεχόμενη "απάντηση" του Πούτιν.

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας (10/10) στο Κίεβο. Ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας επιβεβαίωσε την είδηση, σύμφωνα με το Sky News.

Μάλιστα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος των Κρατικών Υπηρεσίων Έκτακτης Ανάγκης στο κρατικό δίκτυο Suspilne, από τις εκρήξεις υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Σκηνές χάους στο Κίεβο AP Photo/Efrem Lukatsky

Efrem Lukatsky/AP Photo

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Υπ. Εσωτερικών, οκτώ άμαχοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους από τις εκρήξεις, ενώ άλλοι 24 έχουν τραυματιστεί.

Παράλληλα, 15 αυτοκίνητα τυλίχτηκαν στις φλόγες από τους βομβαρδισμούς, ενώ άλλα 15 οχήματα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Βίντεο και φωτογραφίες δείχνουν το απόλυτο χάος που επικρατεί στο κέντρο της πόλης, με καπνούς, φωτιές και φλεχόμενα οχήματα. Η γαλλική Figaro κάνει λόγο για τρεις εκρήξεις που σημειώθηκαν γύρω στις 08:15 (τοπική ώρα). Οι σειρήνες συναγερμού ήχησαν στην πόλη.

Σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media, φαίνεται το μέγεθος της καταστροφής στην πόλη, με φωτιές σε δρόμους, κατεστραμμένα οχήματα και κόσμο να τρέχει πανικόβλητος και πυροσβεστικά οχήματα να σπεύδουν σε πολλά σημεία.

Εκρήξεις σε Λβιβ και άλλες πόλεις της Ουκρανίας

Την ίδια ώρα, το Anadolu σημείωσε επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι περισσότερες εκρήξεις αναφέρθηκαν στις πόλεις Ζιτόμιρ, Κμελνίτσκι, Ντνίπρο, Λβιβ, Τερνόπιλ και την πρωτεύουσα Κίεβο.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες στην κόκκινη γραμμή του μετρό του Κιέβου σταμάτησαν να λειτουργούν και ότι όλοι οι υπόγειοι σιδηροδρομικοί σταθμοί λειτουργούν τώρα ως καταφύγια, πρόσθεσε το Anadolu.

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε εξάλλου ότι ρωσικός πύραυλος έπληξε δρόμο στον οποίο βρίσκονται υπηρεσίες ασφαλείας και το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο δήμαρχος Κλίτσκο πρόσθεσε σε νεότερο μήνυμά του ότι οι κύριοι δρόμοι του Κιέβου έχουν αποκλειστεί τώρα από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ σημείωσε ότι η απειλή παραμένει για την ουκρανική πρωτεύουσα μετά τον συναγερμό που σήμανε για αεροπορικές επιδρομές νωρίτερα και προειδοποίησε τους κατοίκους της να παραμείνουν στα καταφύγια.

Ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών Άντον Γκεραστσένκο διευκρίνισε επίσης ότι “ένας από τους πυραύλους προσγειώθηκε κοντά στο μνημείο Χρουσέφσκι στην Οδό Βολοντίμιρ. Έχουν σπεύσει τα σωστικά συνεργεία”.

Πώς θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία;

Αντίποινα του Πούτιν και συνάντηση με το Συμβούλιο του Πούτιν

Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί, δεν αποκλείεται οι εκρήξεις στο Κίεβο να αποτελούν μία πρώτη απάντηση της Μόσχας στην έκρηξη που σημειώθηκε στη γέφυρα του Κερτς, , η οποία ενώνει Ρωσία και Κριμαία, το περασμένο Σάββατο, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρία άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε το βράδυ της Κυριακής (09/10) τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες για την ισχυρή έκρηξη στη γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή «τρομοκρατική».

«Οι δράστες, οι αυτουργοί και οι εντολείς είναι οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες», είπε ο Πούτιν σε μια συνάντηση με τον επικεφαλής της ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία. Πρόκειται για μια τρομοκρατική πράξη που στόχευε στην καταστροφή μιας πολιτικής υποδομής κρίσιμης σημασίας» ανέφερε, σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Κρεμλίνου στο Telegram.

Να σημειωθεί πως σήμερα, ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί εκ νέου με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα