Πόλεμος στην Ουκρανία: Ισχυρή έκρηξη στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ισχυρή έκρηξη στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς
AP / @Francisco Seco

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA έκανε λόγο για πυρκαγιά σε δεξαμενή καυσίμων στη γέφυρα στη χερσόνησο της Κριμαίας. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπάρχουν θύματα,

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι σημειώθηκε τεράστια έκρηξη στη στρατηγικής σημασίας γέφυρα στο Στενό του Κερτς, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA έκανε λόγο για πυρκαγιά σε δεξαμενή καυσίμων στην ουρά εμπορευματικής αμαξοστοιχίας που βρισκόταν στη γέφυρα στη χερσόνησο της Κριμαίας. Στο σημείο έχει ξεσπάσει φωτιά, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για την αιτία της έκρηξης. «Δεξαμενή καυσίμων πήρε φωτιά σε έναν από τους τομείς της γέφυρας της Κριμαίας. Οι αψίδες για τη διέλευση των πλοίων δεν υπέστησαν ζημιά» ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, δεν έχει τραυματιστεί κάποιος από το πλήρωμα της αμαξοστοιχίας, ενώ τα σιδηροδρομικά δρομολόγια διακόπηκαν.

Η ναυτιλία στο στενό του Κερτς δεν διακόπηκε πάντως λόγω του περιστατικού στη γέφυρα.

Η γέφυρα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις υποδομής της Μόσχας στην κατεχόμενη χερσόνησο. Την εγκαινίασε προσωπικά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Ουκρανίας από τη Ρωσία. Το έργο κόστισε δισεκατομμύρια.

 

«Πρωί στη γέφυρα της Κριμαίας. Οι δεξαμενές καυσίμων καίγονται. Καταστράφηκε και τμήμα του οδοστρώματος! Όλα θα είναι Ουκρανία!» έγραψε σε ανάρτησή της στο Telegram η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα