Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο
Τζο Μπάιντεν (AP Photo/Andrew Harnik)

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου και άλλων ενεργειακών προϊόντων στις ΗΠΑ.

Περαιτέρω ενέργειες κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. Στις ενέργειες αυτές περιλαμβάνεται η απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, ως αντίποινα στην πολιτική Πούτιν.

Πρόσθεσε ότι η απαγόρευση θα περιλαμβάνει επίσης εισαγωγές φυσικού αερίου και άνθρακα από τη χώρα.

Το αέριο και το πετρέλαιο της Ρωσίας είχαν μέχρι στιγμής απαλλαγεί ως επί το πλείστον από κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες, λόγω ανησυχίας για τις οικονομικές επιπτώσεις, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, η οποία έχει μεγαλύτερη εξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο και, κυρίως, το φυσικό αέριο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου και άλλων ενεργειακών προϊόντων στις ΗΠΑ, αυξάνοντας μια εκστρατεία πίεσης στη Μόσχα σε αντίποινα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Διάγγελμα Μπάιντεν – “Οι Ουκρανοί μας έχουν εμπνεύσει”

Στο διάγγελμά του, ο Μπάιντεν τόνισε ότι οι ΗΠΑ έλαβαν την απόφαση αυτή σε στενή συνεννόηση με τους συμμάχους τους, αλλά κατανοεί ότι ορισμένοι από τους Ευρωπαίους συμμάχους δεν θα καταφέρουν να κάνουν την ίδια κίνηση, λόγω της εξάρτησής τους από το ρωσικό πετρέλαιο.

Τόνισε ότι οι ΗΠΑ έχουν εφαρμόσει τις πιο σημαντικές κυρώσεις στην ιστορία στη Ρωσία και έχουν “ακρωτηριάσει” την ικανότητα της χώρας να κάνει επιχειρήσεις, με στόχο να βλάψει την οικονομία της.

“Θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητοι στον τομέα της ενέργειας. Στο μέλλον θα μπορέσουμε να είμαστε όλο και πιο ανεξάρτητοι. Κανείς δεν θα πρέπει να ανησυχεί για τις τιμές των καυσίμων”, ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

“Τις δύο τελευταίες εβδομάδες οι Ουκρανοί μάς έχουν εμπνεύσει. Ο πόλεμος του Πούτιν έχει προκαλέσει τεράστια οδύνη. Οι Ουκρανοί έχουν ζητήσει κατάπαυση πυρός. Ο Πούτιν αδιαφορεί για το κόστος, για τις ανθρώπινες ζωές, για τον πυρηνικό κίνδυνο. Είναι τεράστιο το τίμημα που πληρώνει η Ουκρανία. Το κόστος της ελευθερίας είναι μεγάλο. Αγωνιζόμαστε κατά του Πούτιν. Οι Ουκρανοί θα συνεχίσουν να αγωνίζονται”, είπε στη συνέχεια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα