Πολωνία: “Βόρεια Κορέα στην καρδιά της Ευρώπης” – Διαδήλωση κατά του καθεστώτος Λουκασένκο

Πολωνία: “Βόρεια Κορέα στην καρδιά της Ευρώπης” – Διαδήλωση κατά του καθεστώτος Λουκασένκο
Διαδήλωση στην Πολωνία κατά του καθεστώτος Λουκασένκο στη Λευκορωσία 2021 Czarek Sokolowski/AP

Την υποστήριξή του προς την αντιπολίτευση της Λευκορωσίας εξέφρασε πλήθος κόσμου που διαδήλωσε στη Βαρσοβία.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο (29/05) στη Βαρσοβία για να εκφράσουν την υποστήριξή του προς την λευκορωσική αντιπολίτευση, ανάμεσά τους και οι γονείς του αντικαθεστωτικού Λευκορώσου νεαρού δημοσιογράφου Ρομάν Προτασέβιτς, ο οποίος συνελήφθη στο Μινσκ μετά την εκτροπή της πορείας και εξαναγκασμό σε προσγείωση του αεροσκάφους της RyanAir στο οποίο επέβαινε.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, η μητέρα του δημοσιογράφου Νατάλια Προτασέβιτς κάλεσε «όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις Ηνωμένες Πολιτείες» να βοηθήσουν «στην απελευθέρωση του Ρομάν και της φίλης του Σοφία, καθώς και κάθε φυλακισμένου».

«Θέλουμε να ζήσουμε σε μία ελεύθερη χώρα, σε μία χώρα όπου κάθε ένας θα έχει το δικαίωμα να εκφράζει τις πεποιθήσεις του», δήλωσε ο πατέρας του Ντμίτρι.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «Ζήτω Η Λευκορωσία» και κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Ελευθερία στην Λευκορωσία», «Βόρεια Κορέα στην καρδιά της Ευρώπης».

«Ελπίζουμε πραγματικά ότι η Ευρώπη θα μας βοηθήσει, διότι είναι δύσκολο να πολεμήσεις ένα καθεστώς που τα έχει όλα, που έχει την εξουσία, ενώ εμείς δεν έχουμε για όπλα παρά σημαίες», δήλωσε μία Λευκορωσίδα που ζει στην Βαρσοβία.

«Ως Λευκορώσοι, βλέπουμε πολλές φρικωδίες και θηριωδίες. Ξέρετε, αυτήν την εβδομάδα, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στην φυλακή», δήλωσε άλλος διαδηλωτής.

Από την πλευρά της η Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, στέλεχος της λευκορωσικής αντιπολίτευσης που ζει αυτοεξόριστη στην Λιθουανία, υπενθύμισε σήμερα με μήνυμά της στο Twitter ότι ο σύζυγός της «είναι φυλακισμένος εδώ και έναν χρόνο από το καθεστώς».

Η ίδια ήταν υποψήφια στις προεδρικές εκλογές στην θέση του συζύγου της και, σύμφωνα με την λευκορωσική αντιπολίτευση, ήταν η πραγματική νικήτρια των εκλογών που σημαδεύτηκαν από εκτεταμένη νοθεία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα