Πολύνεκρες επιθέσεις στο Ισραήλ

default image

Πυρ άνοιξαν ένοπλοι εναντίον στρατιωτικών οχημάτων, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο. Με αντίποινα απειλεί ο υπουργός Άμυνας Ε. Μπαράκ (Vid)

Λουτρό αίματος στο Ισραήλ, κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλων σε στρατιωτικά οχήματα, στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο μιας υπηρεσίας πρώτων βοηθειών τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ ακόμη 14 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις ενόπλων εναντίον οχημάτων στα οποία επέβαιναν στρατιωτικοί.

Στόχος της πρώτης επίθεσης ήταν ένα λεωφορείο της κρατικής εταιρείας Egged στο οποίο επιτέθηκαν άνδρες με αυτόματα όπλα το μεσημέρι κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα, κοντά στον ισραηλινό σταθμό Νεταφίμ.

Στο λεωφορείο επέβαιναν κυρίως στρατιωτικοί και από την επίθεση τραυματίστηκαν εννέα άνθρωποι.

Μισή ώρα αργότερα ένα στρατιωτικό όχημα, το οποίο είχε έρθει για να βοηθήσει τους τραυματίες της πρώτης επίθεσης, έγινε στόχος επίθεσης με τηλεχειριζόμενη βόμβα.

Η τρίτη επίθεση, που ήταν και η πιο φονική καθώς έχασαν τη ζωή τους πέντε Ισραηλινοί, σημειώθηκε στις 13:00 τοπική ώρα όταν ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο χτυπήθηκε από αντιαρματική ρουκέτα κοντά στην Μπέερ Ορά, περίπου 15 χιλιόμετρα βόρεια της Εϊλάτ, αυτή τη φορά κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοινωθέν του ότι “τρομοκράτες πυροβόλησαν σε λεωφορείο που μετέβαινε στην (πόλη) Εϊλάτ και μια αντιαρματική ρουκέτα σε ένα άλλο όχημα. Ταυτόχρονα, μια στρατιωτική περίπολος επλήγη από εκρηκτικό μηχανισμό”.

 

Υπουργός Άμυνας: “Θα ανταποδώσουμε”

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ δήλωσε ότι οι επιθέσεις που διαπράχθηκαν σήμερα στο νότιο Ισραήλ “προήλθαν από τη Γάζα” και απείλησε να “απαντήσει με όλη την δύναμη και την αποφασιστικότητα” που χρειάζονται, όπως είπε.

“Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση, η οποία σηματοδοτεί την εξασθένιση του ελέγχου που έχει η Αίγυπτος στη χερσόνησο του Σινά και την επέκταση της τρομοκρατικής δραστηριότητας”, ανέφερε ο Μπαράκ σε ανακοινωθέν του.

Πρόσθεσε ότι συγκαλούνται έκτακτες διαβουλεύσεις για να “εξεταστεί η κατάσταση”.

Ο κυβερνήτης του νότιου Σινά Χάλεντ Φούντα διέψευσε από την πλευρά του πληροφορίες κατά τις οποίες ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον ισραηλινών οχημάτων από το Σινά, σύμφωνα με την αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση.

“Ο κυβερνήτης του νοτίου Σινά διέψευσε ότι υπήρξαν πυροβολισμοί από την Τάμπα προς το λιμάνι στην Εϊλάτ”, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, αναφερόμενη στο θέρετρο στην Ερυθρά Θάλασσα απέναντι από την Εϊλάτ στην μεθόριο με το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοινωθέν του ότι “τρομοκράτες πυροβόλησαν σε λεωφορείο που μετέβαινε στην (πόλη) Εϊλάτ και μια αντιαρματική ρουκέτα σε ένα άλλο όχημα. Ταυτόχρονα, μια στρατιωτική περίπολος επλήγη από εκρηκτικό μηχανισμό”.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών Magen David Adom, ωστόσο, τα τέσσερα από τα θύματα σκοτώθηκαν μέσα σε ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο και άλλο ένα σε κοντινή απόσταση. Προηγούμενες πληροφορίες έκαναν λόγο για επιθέσεις εναντίον δύο λεωφορείων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι αρχές του Ισραήλ, ένα λεωφορείο κι ένα όχημα του στρατού επλήγησαν από την αιγυπτιακή πλευρά των συνόρων ενώ ένα ιδιωτικό όχημα επλήγη από την ιορδανική πλευρά των συνόρων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα