Πομπέο: "Η δύση κερδίζει, χρηματοδοτούμε την απεξάρτηση από τη Ρωσία"

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο AP

Ο Μάικ Πομπέο υποσχέθηκε ροή ζεστού χρήματος σε χώρες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης για να απεξαρτηθούν ενεργειακά από τη Ρωσία.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο υπερασπίστηκε τον παγκόσμιο ρόλο των ΗΠΑ και εξαπέλυσε επίθεση κατά της Κίνας και της Ρωσίας, δεσμευόμενος ότι οι ιδέες και οι αξίες της Δύσης θα επικρατήσουν. 

«Με χαρά σας αναφέρω ότι ο θάνατος της διατλαντικής συμμαχίας είναι υπερβολικά μεγαλοποιημένος. Η Δύση κερδίζει, και κερδίζουμε μαζί», δήλωσε ο Πομπέο σε ομιλία του στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. 

ADVERTISING

Επίσης, οι ΗΠΑ θα χρηματοδοτήσουν με ποσό έως 1 δισεκ. δολάρια ενεργειακά έργα σε χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης για να ενισχύσουν την ενεργειακή τους ανεξαρτησία απέναντι στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Πομπέο.

«Ως ένδειξη υποστήριξης της κυριαρχίας, της ευημερίας και της ενεργειακής ανεξαρτησίας των Ευρωπαίων φίλων μας…οι ΗΠΑ έχουν την πρόθεση να χορηγήσουν έως 1 δισεκ. δολάρια σε χρηματοδότηση σε χώρες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης, μέλη της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών», στην οποία συμμετέχουν 12 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα
SHARE:

24Media Network