Πότε ξεκινά η διαδικασία του Brexit

default image

H πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, έθεσε το χρονοδιάγραμμα του Brexit. Άγνωστο πόσο θα διαρκέσει

Η Βρετανία θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία του επίσημου διαζυγίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έως το τέλος Μαρτίου 2017, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Όταν ερωτήθηκε πότε θα επικαλεσθεί το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, η Μέι δήλωσε στο BBC: «θα το ενεργοποιήσουμε πριν από το τέλος του ερχόμενου Μαρτίου».

Ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Κρις Γκρέιλινγκ σε δηλώσεις του, τόνισε ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα περάσει από το κοινοβούλιο μεταξύ του Μαΐου του 2017 και του Μαΐου του 2018.

Παράλληλα, δήλωσε την επιθυμία του, να διατηρηθεί σε ισχύ η ευρωπαϊκή νομοθεσία για το περιβάλλον, αλλά και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί μια λογική συμφωνία με την ΕΕ, η οποία θα επιτρέπει τη συνέχιση των διμερών εμπορικών σχέσεων.

Ο Γκρέιλινγκ τόνισε επίσης την ανάγκη να δρομολογηθούν οι διαδικασίες της βρετανικής αποχώρησης από την ΕΕ (Brexit), αξιολογώντας ως σωστές τις δηλώσεις της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι που έθεσε το Μάρτιο του 2017, ως το χρονικό περιθώριο για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα