Πούτιν: Η επίθεση με drones στη Μόσχα είχε “πολιτικούς στόχους”

Πούτιν: Η επίθεση με drones στη Μόσχα είχε “πολιτικούς στόχους”
Βλαντίμιρ Πούτιν Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

"Πολιτικούς στόχους" πίσω από την επίθεση με drone σε κτίρια στη Μόσχα "βλέπει" ο Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντάς την "τρομοκρατική πράξη".

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της Μόσχας νωρίτερα σήμερα στόχευαν «πολιτικούς στόχους» και ότι η αντιαεροπορική άμυνα της πρωτεύουσας θα ενισχυθεί.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τρομοκρατική πράξη.

Ο Ρώσος πρόεδρος αφού ισχυρίσθηκε ότι η Ρωσία πλήττει μόνο στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία, είπε ότι δεν είναι η Ρωσία που άρχισε τον πόλεμο στον Ντονμπάς το 2014 αλλά το καθεστώς του Κιέβου.

Στις δηλώσεις του οι οποίες μεταδόθηκαν από την τηλεόραση ο Πούτιν είπε ότι σε αντίθεση με τον ουκρανικό στρατό, ο ρωσικός στρατός καταφέρει μόνο υψηλής ακρίβειας πλήγματα σε στρατιωτικές υποδομές και μια από αυτές ήταν το «επιτελείο της στρατιωτικής κατασκοπείας της Ουκρανίας, το οποίο επλήγη πριν από δύο ή τρεις ημέρες».

«Σε απάντηση, το καθεστώς του Κιέβου επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο, τον δρόμο του εκφοβισμού της Ρωσίας του εκφοβισμού των Ρώσων πολιτών και πλήγματα σε πολυκατοικίες. Αυτό φυσικά είναι ένα σαφές γνώρισμα τρομοκρατικής δραστηριότητας», είπε.

Νωρίτερα, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας αρνήθηκε πως το Κίεβο εμπλέκεται άμεσα στην επίθεση, αλλά δήλωσε πως η Ουκρανία χαίρεται παρακολουθώντας τα γεγονότα και προέβλεψε αύξηση των επιθέσεων αυτών.

«…αναφορικά με τις επιθέσεις: φυσικά χαιρόμαστε παρακολουθώντας και προβλέποντας αύξηση του αριθμού των επιθέσεων. Όμως φυσικά δεν έχουμε καμιά άμεση σχέση μ’ αυτό», δήλωσε ο ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Μιχαΐλο Ποντολιάκ μιλώντας στο κανάλι του YouTube «Breakfast Show».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα