Πούτιν: Προτεραιότητά μας η ειρήνη - Συνάντηση Μπλίνκεν-Λαβρόφ την Πέμπτη

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν AP

Στη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας ο Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε για διάθεση της χώρας του να επιλυθεί ειρηνικά το ουκρανικό. Την Πέμπτη θα συναντηθούν οι ΥΠΕΞ ΗΠΑ-Ρωσίας

O Bλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι για τη Ρωσία αποτελεί προτεραιότητα η διατήρηση της ειρήνης αλλά συμπλήρωσε ότι πιθανή είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί ευθεία απειλή για την ασφάλεια της χώρας του.

"Τους τελευταίους μήνες, στο τέλος της χρονιάς που μας πέρασε, εντείναμε τις προσπάθειές μας με τους εταίρους στην Ουάσιγκτον και στο ΝΑΤΟ για να συμφωνήσουμε, επιτέλους, σε κάποια μέτρα ασφαλείας. Αυτό παραμένει η προτεραιότητά μας" τόνισε ο Πούτιν.

ADVERTISING

"Πρέπει, ωστόσο, να κατανοήσουμε την πραγματικότητα. Εχω πει πολλές φορές ότι η πιθανή είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ πολλαπλασιάζει τις απειλές για τη χώρα μας" δίνοντας για μία ακόμη φορά το μήνυμα στη Δύση.

Η απόφαση στο ζήτημα της αναγνώρισης από την Ρωσία της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» και της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ» θα ληφθεί σήμερα υπογράμμισε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος.

Ολα αυτά ο Πούτιν τα δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του συμβουλίου ασφαλείας στη Ρωσία. Συμπλήρωσε ακόμα ότι "η Ρωσία προσπαθεί να επιλύει όλες τις διαμάχες με ειρηνικά μέσα. Το Κίεβο όμως διεξάγει επιχειρήσεις στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ και κλιμακώνει για τρίτη φορά.

Τον παραπάνω ισχυρισμό πάντως τον διέψευσε η ουκρανική κυβέρνηση που τονίζει ότι ο ουκρανικός στρατός δεν διεξάγει επιχειρήσεις.

Συνάντηση Λαβρόφ-Μπλίνκεν την Πέμπτη

Στην ίδια συνεδρίαση του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωσε ότι η συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογο του Άντονι Μπλίνκεν προγραμματίζεται για τις 24 Φεβρουαρίου στην Γενεύη. «Με τη δική σας έγκριση, αυτή η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα στις 24 Φεβρουαρίου στη Γενεύη», δήλωσε ο Σ. Λαβρόφ στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας, προεδρεύοντος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πούτιν, Ρωσία, Ουκρανία
SHARE:

24Media Network