Ο Πούτιν κατηγορεί την ΕΕ για διακρίσεις σε βάρος των κατοίκων της Κριμαίας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν SERGEI BOBYLEV/TASS NEWS AGENCY POOL PHOTO / ASSOCIATED PRESS

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σαρλ Μισέλ ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε την ΕΕ ότι ακολουθεί πολιτική διακρίσεων για τους κατοίκους της Κριμαίας.

O Βλαντίμιρ Πούτιν είπε την Τετάρτη στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε μαζί του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει την πολιτική των διακρίσεων απέναντι στους κατοίκους της Κριμαίας, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία το 2014, προκαλώντας την επιβολή κυρώσεων εκ μέρους της Δύσης. Η Δύση και περισσότερες χώρες του κόσμου θεωρούν ότι η Κριμαία ανήκει στην Ουκρανία. Το Κίεβο απαιτεί την επιστροφή της χερσονήσου.

ADVERTISING

«Δόθηκε προσοχή στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει την πολιτική των διακρίσεων έναντι των κατοίκων της χερσονήσου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Το Κρεμλίνο υπογράμμισε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι κατά την διάρκεια της συνομιλίας επισημάνθηκε «ο προκλητικός χαρακτήρας της ιδέας της ουκρανικής ηγεσίας να διοργανώσει τη λεγόμενη ‘συνάντησης κορυφής’, την «Κριμαϊκή Πλατφόρμα», όταν μάλιστα το ζήτημα της επιστροφής της Κριμαίας στο σύνολο της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει κλείσει οριστικά τον Μάρτιο του 2014».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πούτιν, Ρωσία, Ευρωπαϊκή Ένωση
SHARE:

24Media Network